ANM: temperaturi scazute, cu minime de -12 grade, si sanse de precipitatii in majoritatea regiunilor. Iata prognoza pentru urmatoarele zile

Facebook
Twitter

Urmatoarele 4 zile se vor caracteriza prin temperaturi scazute, in special in timpul noptii, cu minime care pot ajunge la -12 grade Celsius. Dupa 17 februarie, sansele de precipitatii vor fi mai insemnate, in majoritatea regiunilor tarii, urmand ca dupa data de 21 februarie vremea sa se incalzeasca, iar sansele de precipitatii sa scada, se arata in ultima prognoza ANM, valabila in intervalul 17-21 februarie.

BANAT

In primele doua zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scazute mai ales noaptea, dar apoi se va incalzi. Astfel, in intervalul 17-21 februarie, valorile termice se vor situa in jurul celor cele normale pentru aceasta perioada din an, cu maxime, in medie, de 7…9 grade si minime, in medie, de -2…0 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, vremea se va mentine apropiata de mediile climatologice ale sfarsitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variatii insemnate de la o zi la alta; in aceste conditii, media temperaturilor maxime se va situa intre 9 si 12 grade si media minimelor va fi cuprinsa intre -2 si 1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 17 – 21 februarie si in a doua parte a celei de-a doua saptamani.

CRISANA

In primele doua zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scazute mai ales noaptea, dar apoi se va incalzi. Astfel, in intervalul 17-21 februarie, valorile termice se vor situa in jurul celor cele normale pentru aceasta perioada din an, cu maxime, in medie, de 6…8 grade si minime, in medie, de -2…-1 grad.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, vremea se va mentine apropiata de mediile climatologice ale sfarsitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variatii insemnate de la o zi la alta; in aceste conditii, media temperaturilor maxime se va situa intre 8 si 11 grade si media minimelor va fi cuprinsa intre -3 si 0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 17 – 21 februarie si in a doua parte a celei de-a doua saptamani.

TRANSILVANIA

In intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Intre 18 si 21 februarie, pe fondul incalzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 4 si 6 grade, iar cea a minimelor intre -4 si -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, vremea se va mentine apropiata de normalul termic al sfarsitului de februarie pentru aceasta regiune, iar temperatura aerului nu va avea variatii insemnate de la o zi la alta; in aceste conditii, media temperaturilor maxime se va situa intre 5 si 8 grade si media minimelor va fi cuprinsa intre -6 si -3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe va fi ridicata aproape in fiecare zi a perioadei celor doua saptamani.

MARAMURES

In intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, cand temperaturile minime vor fi, in medie, intre -12 si -8 grade. Intre 18 si 21 februarie, pe fondul incalzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa intre 3 si 6 grade, iar cea a minimelor, intre -5 si -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, vremea se va mentine apropiata de normalul termic al sfarsitului de februarie pentru aceasta regiune, iar temperatura aerului nu va avea variatii insemnate de la o zi la alta; in aceste conditii, media temperaturilor maxime se va incadra intre 6 si 8 grade si media minimelor va fi cuprinsa intre -4 si -2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 17 – 21 februarie si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

MOLDOVA

Prima saptamana va fi caracterizata in mare parte de o vreme deosebit de rece, cu variatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse in medie intre -2 si 2 grade, iar media minimelor se va situa intre -12 si -4 grade, cu cele mai scazute valori in noptile de 16, 17, 19 si 20 februarie, cand local va fi ger.

Cea de a doua saptamana va debuta cu temperaturi in crestere, medii ale maximelor de 6…8 grade si ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va raci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa in jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va fi de -6….-4 grade

DOBROGEA

Vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in mare parte din prima saptamana, cand vor fi oscilatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse in medie intre -4 si 6 grade, iar media minimelor se va situa intre -8 si -2 grade, cu cele mai scazute valori in noptile de 16 si 17 februarie.

Cea de a doua saptamana va debuta cu temperaturi in crestere, medii ale maximelor de 6…8 grade si ale minimelor de 0…2 grade, dar din 24 februarie se va raci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa in jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de -2 grade.

MUNTENIA

Prima saptamana va fi caracterizata de variatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel vom trece de la o vreme rece la una normala termic si invers, cu maxime ce vor fi cuprinse in medie intre 0 si 8 grade, in timp ce media minimelor se va situa intre -10 si -4 grade, cu cele mai scazute valori in noaptea de 17 februarie, cand local va fi ger.

Cea de a doua saptamana va debuta cu temperaturi in crestere, medii ale maximelor de pana la 10…12 grade si ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va raci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa in jurul a 6…8 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre -4 grade. Se vor semnala precipitatii slabe in cea mai mare parte a intervalului, dar cu caracter temporar si doar pe arii restranse.

OLTENIA

Perioada 15-21 februarie va fi caracterizata de variatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, practic de la o vreme rece la una normala termic si invers, cu maxime ce vor fi cuprinse in medie intre 2 si 9 grade, in timp ce media minimelor se va situa intre -8 si -2 grade, cu cele mai scazute valori in noptile de 16 si 17 februarie.

Cea de a doua saptamana va debuta cu o incalzire semnificativa a vremii, medii ale maximelor de pana la 12…14 grade si ale minimelor in jurul a 0 grade, dar din 25 februarie se va raci usor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 8…10 grade, iar cea a celor nocturne spre -2 grade. Se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter temporar si doar pe arii restranse, in special in perioada 17-21 si 24-28 februarie.

Sursa: ANM

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE