ANM: raciri ale vremii, urmate de o crestere treptata a temperaturilor. Care sunt sansele de precipitatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urmatoarea saptamana, vremea va intra intr-un proces de racire, iar temperaturile medii diurne vor ajunge la 2-4 grade Celsius, urmand ca in ultimele zile analizate sa se incalzeasca si sa ajunga pana la 6-7 grade Celsius.

De asemenea, pe parcursul intervalului de analiza se vor preconiza precipitatii slabe, cu caracter local, se arata in prognoza ANM.

BANAT

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde spre valori in jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 8…10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade.

Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 4 si 6 grade, iar cea a minimelor intre -2 si 0 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului.

CRISANA

Vremea se va raci in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1…2 grade, iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 6…8 grade, iar cea a minimelor pana in jurul a 0 grade.

Usoare variatii ale regimului de temperatura vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si una a minimelor intre -4 si -2 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului.

TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde spre valori in jurul a -1…0 grade, iar cea a minimelor spre -8…-6 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 4…6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad.

Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 2 si 4 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul a -5…-4 grade. Temporar si cu caracter local se vor semnala precipitatii slabe, pe tot parcursul intervalului.

MARAMURES

Vremea se va raci in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1…0 grade, iar cea a temperaturilor nocturne spre -6…-5 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 4…6 grade, iar cea a minimelor pana spre -2…-1 grad.

Usoare variatii ale regimului de temperatura vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si cea a minimelor de -4…-3 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului.

MOLDOVA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade spre aproximativ 2 grade, iar cea a minimelor spre -6…-4 grade. Ulterior, la sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade.

Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 1 si 3 grade, iar cea a minimelor se va situa intre -5 si -3 grade. Local si temporar se vor semnala precipitatii slabe.

DOBROGEA

Vremea va fi calda in prima zi cu maxime medii de 10…11 grade, apoi se va raci, astfel incat temperaturile diurne vor tinde spre o medie in jurul a 2 grade, in timp ce media valorilor termice nocturne va cobori -4…-2 grade.

Apoi, va urma o noua tendinta de scadere treptata a temperaturilor, cele diurne urmand a se situa la medii de 4…5 grade, iar cele nocturne la medii in jurul a 0 grade.

MUNTENIA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade spre aproximativ 2 grade, iar cea a minimelor spre -6…-4 grade. Ulterior, vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 8…9 grade, iar cele nocturne spre medii de 0…2 grade.

Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, maxime in medie de 4…6 grade si minime in jurul valorii de -2 grade. Precipitatii pe arii relativ extinse si posibil moderate cantitativ vor fi in perioada 31 ianuarie – 3 februarie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi slabe, trecatoare si pe spatii mai mici.

OLTENIA

Vremea se va raci usor in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2…3 grade, iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade.

Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, maxime in medie de 5…6 grade si minime in jurul valorii de -2 grade.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE