APIA anunta plata subventiei la animale. Cine va beneficia?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA, prin Centrele Judetene, informeaza ca efectueaza plata ajutorului de stat in sectorul cresterii animalelor pentru cererile depuse in luna decembrie 2020, aferente serviciilor prestate in luna noiembrie 2020.

Suma totala autorizata la plata este de 717.250,41 lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), pentru un numar de 25 de solicitanti care au accesat aceasta forma de ajutor de stat in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cand trebuie depuse cererile pentru viitoarea etapa de acordare a sprijinului?

Termenul limita de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat este data de 15 a lunii urmatoare trimestrului pentru care s-au prestat serviciile.

Dupa aceasta data, centrele judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti nu mai primesc cereri de solicitare a ajutorului de stat. Cererea de solicitare a ajutorului de stat se depune la centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti pe raza caruia isi desfasoara activitatea producatorul agricol.

In cazul in care un producator agricol are ferme de productie pe raza mai multor judete, solicitantul (prestatorul de servicii) va depune cererile de solicitare a ajutorului de stat pe raza judetului unde este inregistrat sediul social al producatorului agricol. Pot depune cereri de solicitare a ajutorului de stat solicitantii care au primit aviz favorabil pentru cererea initiala anuala depusa in termen, pentru serviciile desfasurate dupa avizarea acesteia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE