ANM: cum va fi vremea in acest sfarsit de saptamana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit ultimei prognoze ANM, vremea va ramane inchisa la nivelul intregii tari, in urmatoarele trei zile, iar precipitatii mixte se vor produce in mai multe zone, inclusiv in Bucuresti, noteaza Agerpres.

Potrivit specialistului, pe parcursul zilei de vineri, la nivel national, valorile termice vor fi in crestere, mai ales in zonele deluroase din sud si din Banat, unde maximele pot ajunge chiar si la 8 grade Celsius.

„In zonele joase, in schimb, cu precadere in nord si est, vom avea nebulozitate joasa, deci vreme inchisa si mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime usor negative de pana la -2, chiar -3 grade Celsius. In ceea ce priveste aspectul vremii, va mai fi si ceata in zonele joase de relief, iar in cursul noptii de vineri spre sambata ne asteptam ca cerul sa se innoreze in centrul si nordul tarii si sa apara precipitatii amestecate – ploaie, lapovita, iar la munte, trecator, ninsori in zona inalta la peste 2.000 de metri altitudine. Pe arii restranse vor fi posibile si depuneri de polei”, a mentionat Timu.

Vreme rece in Bucuresti

In Bucuresti, ziua de vineri va aduce o vreme rece pentru acest interval, cu temperaturi negative atat ziua, cat si noaptea. Maxima se va situa in jurul valorii de -1 grad, in timp ce minima va oscila intre -6 si -5 grade Celsius.

In ceea ce priveste ziua de sambata, in majoritatea regiunilor, cerul va fi mai mult noros, dar in special in vestul, centrul si nordul tarii, precum si la munte, cu precipitatii mixte in Maramures si Transilvania, dar si in zona montana exceptand nordul Carpatilor Orientali unde vor predomina treptat ninsorile.

“In celelalte regiuni, local, vor fi mai ales ploi slabe si in continuare pe spatii mici raman conditii ca trecator sa apara si poleiul. Regimul termic va continua sa creasca. Practic, maximele vor fi cuprinse, la nivelul intregii tari, intre 2 si 10 grade, iar minimele intre -1 si 6 grade, deci o vreme calda pentru data din calendar. In plus, vantul va sufla moderat cu intensificari in majoritatea regiunilor”, a spus meteorologul ANM.

Temperaturi de 10 grade Celsius in ziua de duminica

Pentru ziua de duminica, prognoza de specialitate arata ca vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, mai ales in partea de sud si sud-vest a tarii, cu maxime la nivelul intregii tari intre 2 si 10 grade. Cerul va fi mai mult noros in jumatatea de nord a tarii, dar numai pe arii restranse o sa apara ploile, iar la munte precipitatiile mixte. “In partea de sud a tarii sunt sanse ca printre nori sa apara si soarele. Vantul ca sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, dar local si in zonele mai joase de relief din sud si din est”, a precizat Mihai Timu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE