Meniu

Ministrul Daea discuta despre viitorul PAC cu Phil Hogan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, participa in perioada 17 -19 decembrie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit) si la intalnirea ministeriala informala privind problematica controlului si eradicarii Pestei Porcine Africane in Uniunea Europeana.

In marja Consiliului UE, in dimineata zilei de 17 decembrie 2018, ministrul Petre DAEA a avut o intrevedere, la sediul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Comisia Europeana, cu Phil Hogan, Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, pentru a stabili modul de lucru privind accelerarea procesului de aprobare a Directivei privind practicile comerciale neloiale, in asa fel incat la inceputul anului viitor procesul legislativ sa fie finalizat.

Tot in cursul zilei de luni, comisarul Phil Hogan a inmanat personal ministrului Agriculturii, Petre Daea, certificatele de inregistrare in registrul Denumirilor de origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate pentruScrumbia de Dunare afumata” (IGP) si pentru vinul ”Insuratei” (DOP).

In cadrul lucrarilor Consiliului s-au regasit teme ce vizeaza pachetul de reforma al Politicii Agricole Comune post 2020, respectiv Regulamentul privind Planurile Strategice ale PAC,  Regulamentul privind finantarea, gestionarea si monitorizarea PAC, Regulamentul privind organizarea comuna a pietei produselor agricole (OCP).

De asemenea, in marja reuniunii Consiliului UE, ministrul Petre Daea a avut intalniri bilaterale cu omologi din Estonia si Ungaria, pentru a discuta probleme privind viitoarea Politica Agricola Comuna 2020-2027.  

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE