MADR, noutati despre Programul National de Irigatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Marti, 11 decembrie 2018, la initiativa ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre DAEA, a fost convocata o intalnire de lucru cu reprezentantii Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii pentru a discuta stadiul proiectelor finantate prin PNDR 2014-2020 prin intermediul sM 4.3 – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice.

La intalnirea desfasurata la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au participat, de asemenea, secretarul de stat Daniel Dumitru BOTANOIU, subsecretarul de stat Maricel Floricel DIMA, directorul general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Florin BARBU, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, directorul general adjunct al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Eugen POPESCU.

Conducerea MADR a dorit sa afle direct de la beneficiari ce greutati intampina in derularea proiectelor finantate prin sM 4.3,  astfel incat investitiile sa se desfasoare fara probleme si sa creasca absorbtia fondurilor europene in acest domeniu.

Ministrul Petre Daea a subliniat ca, a fost realizata o analiza la nivelul Ministerului din care rezulta faptul ca proiectele finantate prin sMasura 4.3, din cadrul+ PNDR 2014-2020, se afla in diverse stadii de desfasurare. ”Este important sa ne asiguram ca investitiile realizate prin Programul National de Irigatii si pentru care au fost alocate fonduri de la bugetul de stat sunt talonate de investitii in infrastructura secundara pentru care sunt alocate 435 milioane euro din fonduri europene derulate prin PNDR 2014-2020”,   a punctat ministrul Petre DAEA.

Participantii la intalnirea de astazi au primit clarificari la problemele cu care se confrunta de la directorul general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Florin Barbu si de la  directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, iar ministrul Petre Daea i-a asigurat pe toti cei care au fost prezenti de toata disponibilitatea sa ori de cate ori intampina greutati privind derularea proiectelor. In acest sens, ministrul a dispus ca o echipa de specialisti din cadrul MADR sa tina legatura cu beneficiarii proiectelor astfel incat problemele sa fie comunicate direct si sa poata fi urmarita buna desfasurare a acestora.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE