ANM: ninsorile continua in toata tara. Care sunt cele mai afectate zone

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ANM a emis recent o informare de precipitatii sub forma de ninsori, viscol si polei, valabila in intreaga tara pana marti, noteaza Agerpres.

Conform prognozei, in intervalul 17 decembrie, ora 12:00 – 18 decembrie, ora 12:00, in nordul si in estul Olteniei, in jumatatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramures, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si se va depune strat nou de zapada, in general intre 10 si 20 cm.

In prima parte a zilei de luni (17 decembrie), in Carpatii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 metri, vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi viteze de 70 – 80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita.

Temporar, in estul, centrul si sud-estul tarii, pe arii restranse va fi polei sau ghetus

La nivelul Bucurestiului, prognoza meteo arata ca, in intervalul analizat, vremea va fi inchisa. In prima parte a zilei de luni (17 decembrie) va ploua, apoi ploaia se va transforma treptat in lapovita si ninsoare. Pana la sfarsitul perioadei stratul de zapada nou depus va fi de 5 – 8 cm, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 1 – 2 grade, in timp ce minima se va situa in jurul valorii de -1 grad Celsius.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisa luni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE