Revin ninsorile! Cod galben in 24 de judete

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform unei prognoze ANM, 24 de judete se vor afla sub Cod galben de ninsori si viscol, pana pe data de 13 februarie. Prognoza cuprinde si o informare de precipitatii mixte si intensificari ale vantului in intreaga tara, relateaza Agerpres.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 11 februarie, ora 22:00 – 13 februarie, ora 2:00, in zona montana vor fi ninsori importante cantitativ si se va depune strat consistent de zapada. Vantul va avea intensificari, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 metri, unde temporar rafalele vor depasi 80 – 90 km/h si va fi viscol.

Incepand de luni seara si pana miercuri dimineata va fi in vigoare o informare meteo de vreme rea. Astfel, in majoritatea regiunilor se vor inregistra precipitatii si local se vor acumula cantitati cuprinse intre 10 si 20l/mp.

Transilvania, Maramures si Nordul Moldovei, sanse mari de ninsori si lapovita

La munte, in Transilvania, in jumatatea de nord a Moldovei si in Maramures vor fi mai ales ninsori si lapovita si se va depune strat de zapada. In Banat, precipitatiile vor fi mixte, iar in Oltenia si Muntenia vor predomina ploile pana marti seara (12 februarie), apoi vor fi mai ales ninsori.

De asemenea, se vor remarca si intensificari ale vantului pe intreg teritoriul tarii, cu viteze cuprinse intre 45 si 55 km/h. La munte, in vestul si sudul Olteniei dar si in sud-vestul Munteniei rafalele vor fi mai intense, inregistrand viteze de circa 60 – 70 km/h.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarile emis luni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE