Incep ninsorile! Iata judetele aflate sub Cod portocaliu de viscol si ninsori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori si viscol, valabila de sambata dimineata pentru noua  judete din sud-vestul tarii. De asemenea, institutia a emis si o atentionare Cod galben de ninsori si viscol, valabila pentru 18 judete. Avertizarile sunt valabile pana duminica seara, noteaza Agerpres.

Tot in aceeasi perioada (14-16 decembrie), va fi in vigoare si o atentionare de vreme rea, iar aria precipitatiilor se va extinde si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. In noaptea de vineri spre sambata (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sambata (15 decembrie) in Dobrogea va ploua, iar in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si, local, in Transilvania vor fi precipitatii mixte si se va forma polei. Local, precipitatiile vor fi importante cantitativ.

Judetele in care va ninge abundent

Conform prognozei, la nivel de regiuni, din 15 decembrie, ora 6:00, si pana pe 16 decembrie, ora 12:00, va intra in vigoare o atentionare Cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zapada si viscol in judetele Timis si Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova.

In aceste zone va ninge abundent si se vor cumula peste 60 – 70 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi semnificativ. De asemenea, in zona montana inalta va fi viscol, iar rafalele vor depasi 70 km/h.

@sursa foto: www.meteoromania,ro

Judetele in care a fost instituit Codul galben de precipitatii

Totodata, in intervalul 14 decembrie, ora 23:00 – 16 decembrie, ora 18:00, in Banat, cea mai mare parte a Crisanei, vestul si sudul Transilvaniei, vestul si nordul Olteniei, jumatatea de nord a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali, Occidentali si de Curbura va fi Cod galben de precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si se va depune strat consistent de zapada.

Local, se vor cumula 25 – 30 l/mp si, izolat, 40 – 50 l/mp. Vantul va avea intensificari la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar si in regiunile sudice si sud-vestice, unde va atinge in general de 45 – 50 km/h.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atentionarile emise vineri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE