ANM: iata cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ultimei prognoze ANM, temperaturile din urmatoarele patru saptamani vor fi mai mari decat normalul acestei perioade, pe intreg teritoriul tarii. De asemenea, prognoza mai arata ca dupa data de 4 februarie se vor inregistra temperaturi excedentare, noteaza Agerpres.

Conform estimarilor, in aceasta saptamana, pana pe data de 4 februarie, temperaturile inregistrate se vor situa peste normele perioadei, cu o abatere pozitiva mai accentuata in extremitatea sudica si sud-estica a teritoriului. In acelasi timp, cantitatile de precipitatii vor fi local excedentare in regiunile central-sudice si in extremitatea vestica si nord-vestica a tarii. In sud, sud-est si nord-est, regimul pluviometric va fi usor deficitar, iar in rest va fi in general apropiat de cel normal pentru aceasta perioada.

De asemenea, in saptamana 4 – 11 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari. Precipitatiile estimate a se inregistra in acest interval vor fi excedentare in regiunile sudice si sud-estice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, posibil usor deficitare in nordul extrem al tarii.

Vreme si mai calda la jumatatea lunii februarie

Potrivit ANM, in intervalul 11 – 18 februarie, sunt estimate temperaturi mai ridicate decat cele specifice perioadei in cea mai mare parte a teritoriului, cu exceptia regiunilor nord-estice unde temperatura medie a aerului va fi apropiata de cea normala pentru aceasta saptamana. Cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare in regiunile sudice si sud-estice si apropiate de cele normale ale intervalului, in rest.

Totodata, pe durata saptamanii 18 – 25 februarie, mediile valorilor termice vor fi usor mai ridicate decat cele specifice acestui interval, in intreaga tara, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Estimarile meteorologice pentru patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata. ANM precizeaza ca fenomenele meteo extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE