ANM: iata cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ultimei prognoze publicate de ANM, temperaturile din intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie vor fi oscilante, cu vreme calda la inceputul perioadei de prognoza dar cu scaderi importante spre sfarsitul lunii. Tot atunci vor aparea si ploile.

In Banat, pana in data de 25 octombrie, temperaturile maxime vor fi in scadere de la valori, in medie, de 16 – 17 grade, la medii in jurul a 12 grade. Ulterior, vremea se va incalzi pana la sfarsitul primei saptamani, cand media regionala a maximelor va fi de 22 – 23 de grade. In cea de-a doua saptamana, temperaturile diurne vor fi din nou in scadere, pana la medii de 16 – 17 grade.

Variatiile minimelor termice vor fi similare cu cele ale maximelor. Acestea vor fi in scadere de la medii de 7 – 8 grade, la valori in jurul a 3 grade Celsius, la mijlocul primei saptamani, iar pana in data de 28 octombrie vor creste din nou pana la medii de 10 – 11 grade. In a doua saptamana, temperaturile nocturne vor scadea pana la valori medii de 6 – 7 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pana in data de 25 octombrie si in intervalul 28 – 31 octombrie.

Crisana, maxime de 22 – 23 de grade Celsius

Pana in data de 25 octombrie, in Crisana, media regionala a temperaturilor maxime va fi in scadere de la 16 – 17 grade, la valori in jurul a 11 grade, iar cea a minimelor de la valori in jurul a 7 grade, la 2 – 3 grade. Pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor fi in crestere spre medii regionale ale maximelor de 22 – 23 de grade si ale minimelor de 9 – 10 grade.

In a doua jumatate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinta de scadere pana la medii ale valorilor maxime diurne de 15 – 16 grade si ale valorilor minime nocturne in jurul a 6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pana la mijlocul primei saptamani si in intervalul 28 – 31 octombrie.

Transilvania, sanse mari de ploi dupa 26 octombrie

In Transilvania, in urmatoarele patru zile, maximele termice vor fi in scadere de la medii de 14 – 16 grade, la valori in jurul a 8 grade. Treptat, vremea se va incalzi pana in data de 28 octombrie, cand media regionala a maximelor va fi de 20 – 21 de grade. In cea de-a doua jumatate a intervalului, temperaturile maxime diurne vor fi din nou in scadere spre medii de 14 – 15 grade.

Minimele termice vor fi in scadere de la medii de 5 – 6 grade, la valori ce vor oscila intre -1 si zero grade, la jumatatea primei saptamani, iar pana in data de 28 octombrie vor fi din nou in crestere pana la medii de 5 – 6 grade. In a doua saptamana, temperaturile minime nocturne vor scadea pana la valori medii de 3 – 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata pana in data de 26 octombrie, dar si in cea de-a doua saptamana, cu precadere in jurul datei de 30 octombrie.

Maramures, minime de 1 grad Celsius

Pentru zona Maramuresului, pana in data de 25 octombrie, vremea se va raci treptat. Astfel, mediile regionale ale maximelor vor fi in scadere de la 15 – 16 grade, la valori in jurul a 9 grade, iar ale minimelor, de la 5 – 6 grade, la valori in jurul a 1 grad Celsius.

Pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor fi in crestere spre medii regionale ale maximelor de 19 – 20 de grade si ale minimelor de 7 – 8 grade. In cea de-a doua saptamana, temperatura aerului va fi din nou in scadere pana la medii ale valorilor maxime diurne in jurul a 15 grade si ale valorilor minime nocturne de 4 – 5 grade. Probabilitatea de ploaie se mentine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicata pana la jumatatea primei saptamani si in zilele de 30 si 31 octombrie.

Moldova, maxime de 20 – 21 de grade Celsius

In Moldova, pana in data de 25 octombrie, maximele termice vor fi in scadere de la valori, in medie, de 14 – 15 grade, la medii in jurul a 10 grade. Vremea va intra apoi intr-un proces de incalzire pana la sfarsitul primei saptamani, cand media regionala a maximelor va fi de 20 – 21 de grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile diurne vor fi din nou in scadere treptata spre medii de 14 – 15 grade.

Minimele termice, cu usoare variatii, vor fi in scadere pana la mijlocul primei saptamani, de la medii de 5 – 7 grade, la valori in jurul a doua grade, iar pana in data de 29 octombrie vor creste pana la valori, in medie, de 8 – 9 grade. In a doua saptamana, temperaturile nocturne vor fi in scadere treptata spre medii regionale in jurul a 6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in jurul datei de 24 octombrie si in zilele de 30 si 31 octombrie.

Dobrogea, sanse mari de ploaie spre sfarsitul lunii

In regiunea Dobrogei, temperatura aerului nu va avea variatii semnificative in primele zile ale intervalului, astfel incat media regionala a temperaturilor maxime se va mentine in jurul valorii de 17 grade, iar cea a minimelor intre 8 si 10 grade. In data de 25 octombrie, vremea se va raci, media valorilor diurne se va situa in jurul a 13 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 grade.

Ulterior, pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza, temperatura aerului va fi in crestere si astfel media regionala a maximelor va ajunge sa se situeze in jurul valorii de 20 de grade, iar minimele de 11 – 12 grade. In a doua jumatate a intervalului, regimul termic va marca o scadere pana la o medie a valorilor diurne de 15 – 16 grade si a celor nocturne in jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in zilele de 24, 30 si 31 octombrie.

Muntenia, minime de 3 grade Celsius

In Muntenia, in primele doua zile ale intervalului, valorile maxime diurne vor avea medii in jurul a 18 grade, urmand ca in 24 si 25 octombrie vremea sa se raceasca pana la o medie de 13 grade. Apoi, din nou maximele termice vor fi in crestere de la o zi la alta pana in data de 28 octombrie, pana la o medie in jurul a 22 de grade. In cea de-a doua saptamana, mediile diurne vor fi in scadere treptata pana spre 16 grade in ultima zi de prognoza.

Minimele vor fi in scadere de la o medie in jurul a 9 grade, spre 3 grade, la mijlocul primei saptamani, dupa care vor creste din nou, pana in data de 30 octombrie, spre medii de 8 – 9 grade. Pana la finalul perioadei de prognoza temperaturile minime nocturne vor fi in scadere pana la valori medii regionale in jurul a 7 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in jurul datei de 24 octombrie, precum si in cea de-a doua saptamana, in zilele 30 si 31 octombrie.

Oltenia, temperaturi maxime de 21 de grade Celsius

In zona Olteniei, intervalul de prognoza va debuta cu medii regionale ale maximelor de 17 – 19 grade, apoi acestea vor marca o scadere pana in data de 25 octombrie, spre o medie in jurul a 12 grade. Pana la sfarsitul primei saptamani temperaturile maxime vor creste pana la valori, in medie, de 20 – 21 de grade. In a doua jumatate a intervalului vremea se va raci treptat, astfel ca mediile regionale ale maximelor diurne vor cobori pana in jurul valorii de 15 grade.

Minimele vor scadea de la o medie de 9 grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana in jurul unei medii de 4 grade Celsius, in data de 25 octombrie, apoi vor creste din nou spre 9 grade, valoare ce se va mentine in perioada 29 – 31 octombrie. Intre 1 si 4 noiembrie temperaturile minime vor fi in scadere usoara pana la o medie de 6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 24 octombrie, precum si in a doua saptamana de prognoza, mai ales in jurul datei de 30 octombrie.

Minime de -6 grade la munte

La munte, in intervalul 22 – 25 octombrie, vremea se va raci, temperaturile maxime vor fi in scadere de la o medie de 8 grade la zero grade, iar media minimelor nocturne va scadea de la un grad Celsius, spre -6 grade. Ulterior, vremea se va incalzi pana in data de 28 octombrie, maximele diurne vor creste pana la medii in jurul a 12 grade, iar minimele nocturne pana spre 5 grade.

In cea de-a doua saptamana de prognoza, temperatura aerului va fi in scadere usoara de la o zi la alta, astfel ca la sfarsitul intervalului, media maximelor se va situa in jurul a 8 grade, iar a minimelor va fi de 1 – 2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare in intervalul 22 – 25 octombrie, precum si in cea de-a doua saptamana, mai ales in zilele de 29, 30 si 31 octombrie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE