Angajatii APIA catre ministrul Agriculturii: „Am ajuns la capatul rabdarii in lupta cu un sistem defect”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mai multi angajati APIA Cluj, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ii cer ministrului Agriculturii, intr-o scrisoare deschisa, sa ia o pozitie oficiala fata de acuzatiile care i s-au adus in ultima perioada directului institutiei clujene, Adrian Zaharia. Potrivit autoritatilor de control, seful APIA Cluj ar fi facut angajari pe pile, ar fi decontat ilegal carburanti si, de asemenea, ar fi comis o serie de abuzuri si chiar tratamente „inumane” angajatilor din subordinea sa.

Atasam continutul integral al scrisorii deschise redactate de angajatii APIA Cluj:

„Stimate domnule ministru,

Este pentru a nu stim cata oara cand ne adresam dumneavoastra si asteptam un semn de normalitate cu privire la situatia noastra si a institutiei in care ne desfasuram activitatea – APIA Cluj! Ne-am adresat oficial, personal, prin intermediul retelelor de socializare, prin intermediul mass-media, insa nu avem nici o pozitie oficiala din partea dumneavoastra pana la aceasta ora! Simtim ca am ajuns la capatul rabdarii si al puterilor in lupta aceasta oarba si surda cu un sistem „defect” care s-a creat de-a lungul anilor si care este foarte greu de reparat in asa scurt timp!

Nu ne dorim decat sa luati masurile legale, nimic mai mult, nimic mai putin! Noi am sesizat niste nereguli si abuzuri pe care le-a savarsit conducatorul institutiei noastre, care au fost confirmate printr-o nota de control aprobata de dumneavoastra si care asteptam sa fie pusa in aplicare din luna aprilie 2016!

Mai sunt si alte judete in situatia noastra, cu note de control aprobate de dumneavoastra si nepuse in aplicare! Au avut foarte multi oameni de suferit, care au fost redusi la tacere, dati la o parte, aruncati de colo colo si care din pacate nu au putut sa se apere de acest “director executor”!  Inca mai asteptam.

Cu respect,
O parte din angajatii APIA Cluj, cei care am avut curajul sa nu mai ascundem gunoiul sub pres si sa spunem lucrurilor pe nume! Scriem si in numele colegilor nostri pensionati anticipat, fortati sa plece „de bunavoie” din institutie sau dati afara prin diferite tertipuri!”

In concluziile redactate de catre Directia Generala Control Antifrauda, se noteaza ca in perioada 2013-2015, atunci cand Adrian Zaharia era director executiv, aproximativ 30% din personalul APIA Cluj a fost inlocuit. Din nota de control reiese faptul ca personalul disponibilizat facea parte din cadrul specialistilor cu experienta, fiind angajati in locul acestora tineri fara experienta.

Directia de Control mai noteaza in cadrul documentului ca decontarile cheltuielilor cu carburanti au fost facute fara aprobarea directorului general APIA Bucuresti.

„Oficial, nu mi-a fost adus la cunostinta aceasta nota de control. Am luat la cunostinta de ea din presa. Vreau sa va spun ca daca datele din acea nota de control sunt reale eu voi raspunde conform legislatiei din vigoare. Daca nu sunt reale, cei care au intocmit acea nota de control vor trebui sa raspunda dansii pentru modul in care au redactat-o. Sunt mai mult decat tendentioase informatiile de acolo. Fara a avea nicio legatura cu realitatea starii de fapt. Pot demonstra punctual, cu date certe, clare, luate din acte contabile, din documente, din avize, aprobari”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Adrian Zaharia, directorul APIA Cluj.

Sesizarea Corpului de Control a fost realizata de fostul director executiv al APIA Cluj Gheorghe Serban si de fosti si actuali salariati din cadrul Agentiei clujene de Plati, potrivit Directiei Generale de Control si Antifrauda.

Cititi in cadrul acestui articol acuzatiile aduse de catre organele de control directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, precum si replica acestuia in legatura cu acest subiect.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE