Achim Irimescu: Oierii trebuie sa se orienteze mai mult spre comertul intracomunitar

Facebook
Twitter

La invitatia Federatiilor Romovis, a Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, a ProOvis, a Caprirom si a Sindicatului Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat vineri, 22 iulie 2016, la Patinis, judetul Sibiu, la reuniunea asociatiilor crescatorilor de ovine, cu tema „Pastoritul, traditie si competitivitate”.

Organizatorii si-au propus reorganizarea si stabilirea de noi masuri care sa conduca oieritul la dezvoltarea durabila si de durata pentru a fi competitivi pe piata Uniunii Europene, in cadrul discutiilor fiind abordate teme ce privesc analiza sectorului ovin si caprin din Romania, modul de organizare si functionare in perioada 2016-2020 a formelor asociative recunoscute la nivel national, sprijinul cuplat in zootehnie (SCZ) in perioada 2017-2020, etc.

Ministrul Achim Irimescu a subliniat importanta sectorului de crestere a ovinelor si caprinelor, mai ales ca tara noastra se situeaza printre primele locuri in Europa, ca efectiv de ovine si caprine si potential de crestere pe suprafete mari de pajisti.

De asemenea, a considerat ca este necesar sa ne indreptam mai mult spre piata europeana si comertul intracomunitar si sa promovam un consum mai mare de carne de ovine/caprine pe piata romaneasca, deoarece aceasta are o inalta valoare nutritiva.

Ministrul Achim Irimescu i-a asigurat pe reprezentantii crescatorilor de ovine/caprine de tot sprijinul sau si a conducerii ministerului in dezvoltarea sectorului si gasirea unor solutii viabile pentru viitor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE