Agentia care se va ocupa de promovarea produsului montan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In sedinta Guvernului din 20 iulie 2016 a fost adoptata Hotararea care completeaza HG nr. 1189-2014 privind organizarea si functionarea Agentiei Zonei Montane.

Actul normativ completeaza atributiile Agentiei Zonei Montane cu unele noi, in scopul eficientizarii activitatilor Agentiei care decurg din strategia si politicile Guvernului vizand dezvoltarea economica si durabila a zonelor montane, zone defavorizate si fragile din punct de vedere ecologic.

Completarile aduse prin actul normativ privesc:

  • atributii noi privind organizarea de cursuri de formare profesionala, in specific montan, pentru fermieri si alte categorii relevante din localitatile montane din Romania;
  • atributii privind promovarea mentiunii de calitate facultativa „produs montan” prin actiuni de diseminare a informatiilor referitoare la certificare si inregistrare, in conformitate cu prevederile Regulamentului delegat ale UE nr. 665/2014.

Completarea activitatilor Agentiei Zonei Montane are in vedere corelarea activitatilor Agentiei cu situatiile existente in teren. Astfel, sporirea gradului de instruire si informare al fermierilor reprezinta un factor esential pentru dezvoltarea zonei montane defavorizate si pentru facilitarea accesului produselor lor pe pietele de desfacere, conducand la cresterea nivelului de trai al populatiei din aceste zone, cu respectarea specificitatii si traditiilor locale, dar si a constrangerilor de mediu.

In egala masura, activitatile de diseminare a informatiilor prin campanii de informare si constientizare a publicului in legatura cu posibilitatea etichetarii produselor agricole si alimentare cu mentiunea de calitate facultativa “produs montan”, vor veni in sprijinul producatorilor agricoli din zonele de munte in vederea stimularii producerii de produse montane, produse de calitate superioara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE