AFIR, fonduri pentru combaterea dezastrelor naturale. Cine poate beneficia

Facebook
Twitter

AFIR anunta lansarea primei sesiuni din 2020 de depunere a Cererilor de finantare pentru 3 noi submasuri, prin care se ofera finantare europeana pentru fermierii ce au fost afectati de seceta.

Astfel, vor fi lansate submasura 5.1 „Sprijin pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile” – beneficiari PUBLICI, pentru submasura 5.1 „Sprijin pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile” – beneficiari PRIVATI, submasura 5.2 „Sprijin pentru investitii privind refacerea terenurilor agricole si a potentialului de productie afectate de dezastre naturale, de conditii de mediu adverse si de evenimente catastrofale” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Fonduri disponibile

Fondurile disponibile pentru submasura 5.1 „Sprijin pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile” – beneficiari PUBLICI sunt de 4.750.000 euro din care:

– Instalatii dezinfectie 2.310.000 euro

– Autoutilitare probe si dotare laboratoare 1.700.000 euro

– Camere frigorifice 740.000 euro

Fondurile disponibile pentru submasura 5.1 „Sprijin pentru investitiile in masuri preventive destinate sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile si ale evenimentelor catastrofale probabile” – beneficiari PRIVATI sunt de 8.289.804 euro.

Fondurile disponibile pentru submasura 5.2 „Sprijin pentru investitii privind refacerea terenurilor agricole si a potentialului de productie afectate de dezastre naturale, de conditii de mediu adverse si de evenimente catastrofale” sunt de 3.677.431 euro.

Cum se pot depune cererile

Depunerea Cererilor de finantare pentru submasura 5.1 beneficiari PUBLICI, submasura 5.1 beneficiari PRIVATI si submasura 5.2, se va face on-line pe www.afir.info, conform precizarilor din Ghidurile solicitantului, incepand din data de 11 mai 2020, ora 09:00.

Solicitantul de finantare trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in Ghidurile solicitantului aferente acestor submasuri. Ghidurile solicitantului pentru fiecare submasura se aproba prin Ordin al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si sunt publicate pe site-ul AFIR.

Termenul limita de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferenta sM 5.1 – beneficiari PUBLICI, sM5.1 – beneficiari PRIVATI si sM 5.2 este 31 iulie 2020, ora 16:00.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE