pomi fructiferi

AFIR a publicat varianta consultativa a Ghidurilor Solicitantului pentru submasurile dedicate investitiilor in pomicultura si activitatilor neagricole

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat de curand varianta consultativa a Ghidurilor Solicitantului pentru submasurile din PNDR care vizeaza investitiile in exploatatii pomicole si cele dedicate infintatii activitatilor neagricole in zonele rurale.

Mai exact, au fost publicate variantele consultative ale Ghidurilor Solicitantului pentru urmatoarele submasuri din PNDR:

  • sM 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”;
  • sM 4.2a „Investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol”;
  • sM 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”;
  • sM 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”;
  • sM 16.4 si sM 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol”.

Perioada aferenta consultarii publice este de 10 zile.

Anterior, AFIR a publicat variantele consultative ale Ghidurilor Solicitantului pentru urmatoarele submasuri de investitii cu fonduri europene:

Pentru intrega perioada de programare 2014 – 2020 Romania beneficiaza de o alocare financiara totala de 9,47 miliarde de euro. De asemenea, alocarea bugetara totala a Masurilor implementate la nivelul AFIR se ridica la 4,87 miliarde de euro.

In perioada 25 martie 2015 (cand a fost deschisa prima sesiune de primire a proiectelor prin PNDR 2020) si pana la 18 decembrie 2015, AFIR a primit 7.697 de cereri de finantare. Valoarea totala a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a fost de peste 1,55 miliarde de euro, potrivit AFIR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE