Achim Irimescu, invitat special la conferinta „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana!”

Facebook
Twitter

Timp de patru zile Bucurestiul devine punct de referinta in Europa pentru industria ambalajelor si solutii de ambalare reunind sub umbrela PACK EXPO tehnologii, materii prime si consumabile pentru industria de ambalaje, solutii de ambalare, etichetare si codificare, manipulare si depozitare pentru toate industriile complementare.

Out-of-the-box este termenul cheie pentru acest domeniu in 2016. Materiale clasice in forme inedite, tendinta spre utilizarea materialului biodegradabil si multifunctionalitatea sunt doar cateva din caracteristicile definitorii ale viitorului amabalajelor si etichetelor. Beneficiind de tehnologii din ce in ce mai avansate, producatorii – alaturi de distribuitori si comercianti – incearca (prin intermediul ambalajelor utilizate) educarea consumatorului final in achizitionarea produselor in cantitatile necesare consumului, evitand astfel risipa alimentara si nu numai.

Marti, 27 septembrie, incepand cu ora 10.00, in Sala Cupola din Pavilionul Central are loc conferinta: Reducem Risipa Alimentara! Pretuim Hrana.

Autoritati, reprezentanti ai asociatiilor din domeniu si ai companiilor producatoare vor vorbi despre provocarile pe care le are de depasit Romania cu privire la reducerea risipei de hrana si despre ambalajele si solutiile inovatore de ambalare ce vin sa diminueze efectele consumului excesiv.

Invitati speciali ai conferintei de maine va fi ACHIM IRIMESCU – ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, NINI SAPUNARU – presedinte Comisia pentru Agricultura, Camera Deputatilor si FLORIN ALEXE – deputat, initiator propunere legislativa privind diminuarea risipei alimentare vorbesc despre Risipa alimentara si taxa pe ambalaje.

PACK EXPO se bucura de un procent de 18% prezenta internationala, 25 de companii din 11 tari (Austria, Bulgaria, Franta, Italia, Liban, Polonia, Republica Ceha, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Turcia) intrand in contact in premiera cu piata romaneasca prin prezenta la targ.  Spectacolul tehnologic oferit de cele peste 100 de echipamente ce vor fi in functiune pe toata durata targului va fi completat si de cei 65 de producatori de top de ambalaje si etichete, care-si vor expune noi produse de pe piata in cadrul evenimentului.

Programul de vizitare al evenimentului PACK EXPO este 27 – 29 septembrie 2016, zilnic intre orele 10:00 – 18:00 si 30 septembrie 2016, intre orele 10:00 – 16:00.

Accesul la PACK EXPO este gratuit, pe baza unui ecuson personalizat pe care vizitatorii il vor obtine la intrarea in targ, dupa completarea formularului online de inregistrare de pe site-ul oficial al expozitiei: www.pack-expo.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE