Ministrul Achim Irimescu va fi alaturi de fermieri la Targul Agralim, pe 4 septembrie. Programul evenimentului

Facebook
Twitter

Pilon al agriculturii in Moldova, Iasul va gazdui in perioada 1-4 septembrie Targul pentru Fermieri AGRALIM, cea mai importanta manifestare din Regiunea de Nord-Est, organizata de compania ABplus Events, prilej pentru fermieri, producatori, antreprenori, cercetari si specialisti din judetele din Nord-Estul tarii de a se familiariza cu cele mai noi tehnici si utilaje din domeniul agricol.

Deja traditionalul Targ AGRALIM se va desfasura in camp, pe o suprafata de 10 hectare de teren, in comuna ieseana Miroslava, la Ferma Ezareni – statiunea didactica a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi. AGRALIM 2016 va asteapta cu demonstratii de tehnica agricola, standuri expozitionale de prezentare a peste 150 de companii si branduri nationale si internationale de utilaje agricole, echipamente zootehnice, solutii si echipamente pentru horticultura, inputuri, furnizori de solutii complete pentru ferme, prestatori de servicii pentru agricultura si multe alte surprize. Targul AGRALIM propune fermierilor, pe parcursul mai multor zile, demonstratii live ale utilajelor si masinilor agricole. Mai mult decat atat, in fiecare zi, vizitatorii Targului AGRALIM vor avea posibilitatea sa isi testeze abilitatile in conducerea de tractoare de 100 CP.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, va fi alaturi de mii de fermieri, la AGRALIM, duminica 4 septembrie, in ultima zi a targului.

In prima zi a Targului AGRALIM, la initiativa marilor si micilor fermieri va avea loc sedinta de constituire a clusterului agricol al regiunii de Est a tarii. ABplus Events, ca animator al comunitatii fermierilor din regiune, are rolul de catalizator al clusterului. Initiativa de constituire a clusterului va ajuta la promovarea colaborarii intre fermele si companiile din sectorul vegetal, zootehnic si horticol, mediul academic si cel de cercetare si cresterea competivitatii asociatiei si fiecarui membru in parte. Conferinta de constituire a clusterului va incepe pe 1 septembrie, la ora 14, moderatorul discutiilor fiind Ion Banu, directorul general al publicatiei „Lumea satului”. La eveniment vor participa Gabriela Magdalena Pirvu, consilier superior la Directia Politici Industriale si Competitivitate din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, responsabil cu politicile clusterelor, Daniel Cosnita, presedinte CLUSTERO, Felix Arion (AgroTransilvania Cluster) si Mioara Gociu (Clusterul Breasla Constructorilor Ieseni). A doua zi a Targului AGRALIM, intitulata „Ziua Porumbului”, este dedicata cultivatorilor de porumb si floarea soarelui. Intalnirea marilor fermieri, cultivatori de porumb si floarea soarelui, din Regiunea de Nord-Est, va fi prilej pentru demonstratii agricole in camp si conferinte de specialitate.

Concomitent cu Targul AGRALIM, in perioada 1-4 septembrie, are loc si Salonul Animalelor de Rasa, unde, intr-un spatiu special amenajat vor fi expuse animale din urmatoarele categorii: bovine din rasa Holstein si Angus, ovine Carabasa, Texel, Suffolk, Turcana si Dorper, caprine Saanen, cabaline, atent selectionate de catre Asociatiile detinatoare de Registru Genealogic, Federatiile Crescatorilor de Animale si principalele asociatii din arealul zonei de Nord si Nord-Est a Romaniei. Intre 2-4 septembrie, vineri, sambata si duminica vor fi organizate prezentari si defilari de animale intr-un ring special amenajat de organizatorul ABplus Events. Expozitia de zootehnie este realizata in parteneriat cu Asociatia Holstein Romania si mari ferme zootehnice si crescatori de elita de animale de rasa: Panifcom, Astra Trifesti, Pig Farm, Suinprod Roman, Agrocomplex Lunca Pascani, Agralmixt Andrieseni si Asociatia Crescatorilor de Ovide Hunedoara. Nu in ultimul rand, incepand din a doua zi a Targului AGRALIM, 2 septembrie, copiii prezenti pe platforma Ezareni vor putea participa la ateliere de creatie, unde vor invata sa confectioneze origami. De asemenea, cei mici pot participa si la concursuri de decorat arbusti, dotate cu premii, iar in intervalul 9-17, isi pot imortaliza vizita prin fotografii inedite la panourile tematice special instalate cu ocazia celui mai important eveniment agricol al anului.

Targul AGRALIM poate fi vizitat pe 1 septembrie, intre orele 12-16, respectiv pe 2, 3 intre orele 9- 17, iar duminica pana in ora 14. Evenimentul AGRALIM are ca partener principal Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, partener compania Agroconcept Dealer New Holland si este sustinut de marile companii agricole Astra Trifesti – Domeniile Lungu, Grupul de firme Panifcom, Industrializarea carnii Kosarom SA.

Programul complet al evenimentului:

program

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE