Achim Irimescu va participa la conferinta PRIA Agriculture

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, participa la conferința PRIA Agriculture, insotita in premiera in acest an de Gala PRIA Romanian Farmers, care vor avea loc la Bucuresti, in 29 septembrie 2016, la hotelul Crowne Plaza, sala Crowne Ballroom, incepand cu ora 14.30.

Gala PRIA este dedicata fermierilor romani ce au investit resurse financiare, foarte multa munca si experienta lor de-a lungul timpului si au contribuit la dezvoltarea sau mentinerea agriculturii Romaniei pe un loc bun in UE. Aceasta gala constituie o premiera in Romania — in cadrul careia vom recunoaste eforturile si contributia fermierilor romani care au investit capital romanesc, timp, munca, cunostinte si energie pentru agricultura noastra.

Agricultura este vitala pentru intreaga lume. Uniunea Europeana aloca un buget mare si o atentie deosebita acestui sector. De aceea, politica agricola comuna (PAC) consolideaza competitivitatea si sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plati directe fermierilor si prin masuri de piata si finanteaza programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

La conferinta PRIA Agriculture lectori sunt: Achim IRIMESCU — Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Cristian POPESCU — Partener, Popovici Nitu Stoica&Asociatii; Laurentiu BACIU — Presedinte, Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR); Emil DUMITRU — Presedinte, Confederatia Nationala ProAgro, precum si reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice si ai Ministerului Mediului, ai CEC Bank, APIA, AFIR si consultanti.

Printre temele abordate in cadrul conferintei se vor regasi: prioritatile Guvernului in ceea ce priveste agricultura Romaniei; aplicarea prevederilor Politicii Agricole Comune (PAC) si ale Politicii Comune de Pescuit; seceta si sistemul de irigatii in Romania; cumpararea si vanzararea terenurilor agricole, cadastrarea; contractele futures in agricultura; fonduri europene si simplificarea procedurilor, subventii si situatia platilor; crearea fondului mutual — de cand ar putea intra in vigoare si ce riscuri va acoperi; camerele agricole — cum se pot organiza acestea; masuri fiscale pentru agricultura — spre ex. compensarea datoriilor cu subventiile, obligatiile privind TVA-ul; schema de minimis pentru energia necesara agricultorilor; legea 51 si relatia fermier — retailer; rolul Ministerului Mediului pentru agricultura; bilantul anului 2016, precum si solutii pentru a avea un 2017 agricol mai bun.

PRIA Agriculture se desfasoara cu sprijinul Camerei de Comert Romano — Germane, Camerei de Comert Romania — Elvetia, Camerei de Comert Romania — Israel, Camerei de Comert Romania — Italia, Camerei de Comert Romania — Olanda.

Parteneri ai evenimentului sunt Popovici, Nitu, Stoica&Asociatii, CEC Bank, LAPAR, APIMAR, Confederatia Nationala ProAgro si Fondul Roman pentru Investitii si Consultanta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE