Achim Irimescu: În an electoral, e nevoie de un om politic în locul meu

Facebook
Twitter

Secretarul de stat Achim Irimescu a declarat că a avut o convenție cu ministrul Daniel Constantin să revină de la Bruxelles pentru a lucra în cadrul instituției conduse de liderul conservator și admite că schimbarea sa din funcție este motivată politic.

Tehnocratul a precizat că ministrul nu are ce să îi reproșeze, că lucrurile au mers foarte bine o perioadă, însă a lăsat să se înțeleagă că reîntoarcerea sa la Bruxelles are legătură cu faptul că în România este în an electoral.

„Se poate ca la nivel politic să se fi făcut presiuni ca să fie numit cineva politic. Negocierile cu băncile se poate să fi deranjat chiar băncile pentru că am reușit să obținem dobânzi foarte bune față de ce era înainte”, a declarat tehnocratul, într-o intervenție la B1Tv.

Întrebat dacă ar mai reveni vreodată loc la București în conducerea MADR, Achim Arimescu a răspuns scurt „Nu, mi-a ajuns, merci!”.

Trebuie precizat că stiriagricole.ro a informat că schimbarea lui Achim Irimescu din funcția de secretar de stat din MADR este motivată politic, întrucât acesta nu a fost de acord cu modul în care erau cheltuiți banii destinați dezvoltării agriculturii. Ca secretar de stat, Achim Irimescu a coordonat activitatea APIA și APDRP, precum și autoritatea de management și negocierile cu UE. Pentru perioada 2014-2020, miza financiară se ridică la 17 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE