LAPAR: Facem penitenciar la MADR dacă Jurconi ajunge în locul lui Irimescu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Președintele Ligii Asociațiilor Agricole din România (LAPAR), Laurențiu Baciu, a declarat că numirea pe criterii politice  a lui Alexandru Jurconi, președintele Pro Agro, în locul lui Achim Irimescu, un specialist recunoscut la nivel european, va transforma Ministerul Agriculturii într-un „penitenciar”.

„Alexandru Jurconi are o condamnare în palmares. Ce facem? Lăsăm interesele să transforme MADR într-un penitenciar? Am spus-o și o repet: ministerul poate fi condus de un om numit politic, dar de la el în jos trebuie să fie doar specialiști. Ministrul trebuie să se înconjoare de specialiști. Degeaba are intenții bune, dacă nu are oameni în subordine foarte bine pregătiți, așa cum este domnul Irimescu”, a declarat Laurențiu Baciu.

Secretarul de stat Achim Irimescu a confirmat informațiile publicate de  stiriagricole.roînlocuirea sa este motivată politic, întrucât s-au făcut presiuni asupra ministrului Daniel Constantin. Irimescu coordona activitatea agențiilor de plăți, APIA și APDRP, și negocierile cu UE.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE