Topul celor mai mari datornici la stat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Topul companiilor care înregistrează cele mai mari datorii la stat este condus de producătorul de țigarete Galaxy Tobacco și European Food, potrivit celor mai recente date publicate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Firmele cu cele mai mari datorii la bugetul de stat, la finalul trimestrului trei din 2013, sunt Galaxy Tobacco, European Food, Poșta Română, Electrocentrale București și Rompetrol Downstream. Acestea au acumulat datorii la bugetul de stat de aproape 1,3 miliarde de lei.

La 30 septembrie 2013, obligațiile fiscale ale producătorului de ţigarete Galaxy Tobacco, fosta Societate Națională Tutunul Românesc – SNTR, se cifrau la 564,2 milioane de lei, din care sumele care trebuie achitate în contul accizelor se ridică la 237 milioane de lei și 246 milioane de lei reprezintă dobânzi și penalități. Firma a primit, însă, înlesniri la plată.

European Food se află în executare silită pentru obligații restante de aproape 277 de milioane de lei la bugetul de stat, din care TVA 176,3 milioane de lei și dobânzi și penalități de 100 de milioane de lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE