Arde pădurea în Agăș, Bacău

Facebook
Twitter

Pompierii militari băcăuani se luptă și azi pentru stingerea completă a unui incendiu declanșat cu putere vineri într-o pădure de rășinoase din comuna băcăuană Agăș, punctul Coșnea.

„Până în prezent, cei 39 de militari și patru ofițeri dislocați în zonă au reușit, în cursul serii și nopții trecute, localizarea și diminuarea intensității flăcărilor ce afectaseră mai bine de 6 hectare, prin realizarea unei fâșii de izolare completă de un kilometru lungime și șase metri lățime ca urmare a defrișării și înlăturării complete a vegetației. Se acționează în continuare, de dimineață, cu lopeți și substanțe ignifuge pentru stingerea multiplelor focare mocnind, în special la baza copacilor arși”, a declarat pentru AGERPRES locotenentul Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Maior Constantin Ene” al județului Bacău.

Potrivit acestuia, misiunea este foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil — pantă cu înclinația mare, pompierii, fiind nevoiți să parcurgă pe jos distanțe ce depășesc un kilometru.

De asemenea, în cursul serii și nopții trecute, exista pericolul propagării flăcărilor ca urmare a intensificărilor frecvente ale vântului, dar sâmbătă dimineața intensitatea acestuia s-a diminuat. Ca urmare, se estimează că până duminică dimineața toate focarele vor fi complet stinse, a precizat locotenentul Andrei Grecu.

Pentru stingerea incendiului, pompierilor militari le-au venit în sprijin și sâmbătă zece membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Agăș. De asemenea, la fața locului s-au deplasat câte șapte lucrători din cadrul Ocolului Silvic Ciobănuș și de la Ocolul de Regim Silvic Miercurea Ciuc.

În zona muntoasă Agăș Asău în luna mai a anului trecut pompierii militari au acționat timp de zece zile pentru stingerea unui incendiu de pădure ce a afectat mai bine de 40 de hectare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE