MADR: Începând cu 1 ianuarie 2014, străinii pot cumpăra fără restricții terenuri agricole

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Începând cu 1 ianuarie 2014, străinii pot cumpăra fără restricții terenuri agricole în România, în baza Tratatului de aderare al țării noastre la Uniunea Europeană, spune ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

În legea privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan către străini era prevăzut dreptul de preempțiune al coproprietarilor și vecinilor persoane fizice, al arendașilor sau celor care desfășoară activități agricole pe raza localității în care se află terenurile agricole scoase la vânzare. De asemenea, legea prevedea și că statul, prin Autoritatea pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare, ar fi beneficiat de dreptul de preempțiune. Cum legea adoptată de Camera Deputaților ca for decizional nu a fost promulgată de președintele Traian Băsescu, ci trimisă spre reexaminare Senatului, românii nu au drept de preempțiune, spune Daniel Constantin.

„În baza Tratatului de aderare, străinii pot cumpăra terenuri agricole fără restricții”, ne-a precizat ministrul Constantin.  Șeful MADR mai spune că se lucrează la lege, astfel încât aceasta să intre în vigoare cât mai devreme.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE