3 utilaje agricole utile pentru producții mici și medii. Câte dintre ele folosești?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cu câteva achiziții inteligente îți poți crește producția cantitativ și calitativ. Sunt cele mai folositoare utilaje pentru gospodării, dar și pentru agricultorii profesioniști.

Ca orice domeniu, agricultura se modernizează și ea, și orice lucrare ce înainte presupunea un timp îndelungat și un efort notabil a devenit acum mai simplă. Nu e de mirare în acest caz că și producția a crescut atât din punct de vedere al calității, cât și din punct de vedere cantitativ. Indiferent dacă ai o grădină de mici dimensiuni pentru consum propriu, sau cultivi produse pentru a le comercializa, cert este că aceste utilaje sunt nu doar utile, ci de-a dreptul indispensabile.

1. Un sistem de irigație bine pus la punct este esențial și te ține departe de riscuri. Ce poți folosi pentru asta

Primul lucru de care ar trebui să ții cont când vine vorba despre creșterea producției este irigarea. Ea este o adevărată provocare pentru unii agricultori, mai ales în cazul legumelor ce au nevoie de multă apă. Pentru a asigura culturii cantitatea optimă de apă, o astfel de motopompă este, în mod cert, necesară. După cum poți vedea, prețul nu este nicidecum unul mare, iar investiția se va amortiza în cel mai scurt timp.

În plus, motopompa este necesară indiferent de forma de irigare sau de cultură. Este printre primele utilaje pe care ar trebui să le iei în considerare când vine vorba despre economisirea de timp și resurse.

2. Dispozitivul modern, util atât în gospodărie, cât și pe suprafețe întinse

Dacă îți place să ai în gospodărie o grădină bogată, cu câte puțin din fiecare, un motocultor este cu siguranță util și te scutește de efort și timp pierdut cu pregătitul pământului pentru însămânțare. Un motocultor pentru suprafețe mari poate fi costisitor, însă pentru culturi mici și producții reduse el nu este nicidecum scump. Cu o investiție de câteva sute de lei poți să uiți de lucratul manual, de timpul pierdut și de tot efortul pe care îl presupune pregătirea pământului pentru însămânțare.

Motocultoarele vin în diverse dimensiuni și pot fi folosite în mai multe lucrări agricole. Poți găsi și motosape pentru grădina din gospodăria propie, de mici dimensiuni și cu un preț la fel de mic, dar care te scutesc de o mulțime de efort și, desigur, asigură și o lucrare mai corectă a solului.

3. Pompa pentru stropit este utilă pentru orice cultură, dar mai ales pentru vița de vie

Pentru a ține bolile și insectele departe de plante și pentru a obține produse sănătoase și gustoase, este nevoie să folosești fungicide și insecticide. Unele culturi, precum vița de vie, de pilă, au nevoie de stropiri repetate pentru ca producția să nu fie compromisă. Pentru ca stropitul să se desfășoare în condiții optime, dar și substanțele să ajungă la destinație, o pompă electrică pentru stropit este de mare ajutor.

Pompa nu ajută doar la distribuirea mai bună a substanțelor de protecție, ci și la aplicarea lor mai rapidă și în condiții sigure, astfel încât persoana care se ocupă de stropire să nu intre în contact cu substanțele respective. La fel de bine funcționează și motostropitoarele, care funcționează, în mare, după același principiu ca și pompa electrică.

Ce părere ai despre propunerile noastre? Le consideri utile? Ce alte utilaje pentru culturi mici și medii ai mai adăuga la lista noastră?

Sursa foto: Shutterstock

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE