septembrie 16, 2021

Ce promotii a pregatit producatorul roman Mecanica Ceahlau pentru fermieri la INDAGRA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Mecanica Ceahlau, unul dintre cei mai importanti producatori autohtoni de utilaje agricole, este prezent la targul INDAGRA 2016, unde ii asteapta pe fermieri cu noi modele de semanatori pentru plante prasitoare si paioase, cultivatoare, precum si cu grape cu discuri independente.

„La editia din acest an a targului INDAGRA am venit in primul rand cu o varianta imbunatatita a semanatorii SPC, un utilaj cu traditie din portofoliul Mecanica Ceahlau, care a primit brazdar dublu disc si buncare de capacitate marita pentru ingrasamant. Buncarele au o capacitate de 280 de litri, fiecare deservand catre 3 sectii. Inainte, varianta clasica, avea buncar individual pentru fiecare sectie in parte. De asemenea, toate utilajele noastre au acum marcatori actionati hidraulic, independent”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Marian Ionescu, director zonal Mecanica Ceahlau.

Semanatoarea SPC 6DF are 6 randuri si o distributie a semintelor de tip pneumatic si disc vertical cu orificii. Distanta dintre randuri poate fi cuprinsa intre 45 – 80 cm, adancimea de lucru utila fiind 4-12 cm. Modelul are masa totala de 940 de kg si o productivitate cuprinsa intre 1.6 si 2.6 hectare pe ora.

mecanica-ceahlau-2

„O alta noutate pe care am adus-o la INDAGRA 2016 este semanatoarea de tip SUP pentru paioase. Aceasta dispune de un inaltator de buncar, care aduce un plus de 30 % de capacitate de stocare a semintei in buncar. De asemenea, a fost construit si un nou podet integral care le usureaza munca celor care alimenteaza semanatoarea. Totodata, modelul dispune de un nou sistem de roti de tasare pe bara independenta”, ne-a mai explicat specialistul.

Necesarul de putere pentru semanatoarea SUP 29DKT porneste de la 80 de cai putere. Modelul are 29 de randuri, o distributie a semintelor de tip cilindru cu pinteni dublu si o distanta dintre randuri de 12.5 cm.

„Totodata, avem si o noua varianta de cormana pentru plugurile noastre. Toate plugurile vor putea fi comandate cu cormana standard sau lamelara. Avem si o prasitoare noua, la care a fost modificata sectia de lucru aceasta primind 5 organe active pe suport elastic, in locul celor clasice de tip L si cutit-sageata pe brat fix”, ne-a mai spus directorul zonal Mecanica Ceahlau.

mecanica-ceahlau-4

Compania Mecanica Ceahlau a pregatit si cateva promotii pentru fermierii care se pregatesc deja de campania de insamantare din primavara.

„Semanatorile de plante prasitoare, variantele de baza, sunt in promotie pana la finalul lunii decembrie. Oferim un discount de 15% fata de pretul standard. De asemenea, pentru fermierii care se pregatesc deja pentru campanie de primavara avem aceeasi promotie activa si pentru prasitorile clasice de tip CF. Inca un lucru important ar fi ca am semnat parteneriate-cheie cu mai multi finantatori. Astfel, oferim finantari cu dobanda 0, pe o perioada de 1-2 ani. Pentru ce depaseste 2 ani, avem conditii foarte avantajoase. Avansul este de 5-10%, in functie de bonitatea clientului, lucru pe care il stabileste finantatorul. Se plateste un avans la semnarea contractului, utilajul este livrat in curte imediat, iar de la anul, din august-septembrie incep sa curga ratele, care sunt sezoniere, 2 pe ani, dupa recolta, pentru a le fi cat mai usor fermierilor”, ne-a mai declarat Marian Ionescu, director zonal Mecanica Ceahlau.

In gama de utilaje agricole a producatorului roman se regasesc pluguri, scarificatoare, grape, freze, compactoare, combinatoare, semanatori, prasitori, fertilizatoare, masini de erbicidat sau de plantat.

„Incercam sa fim cat se poate de competitiv si sa oferim cel mai bun raport calitate-pret. Atuul nostru este ca utilajele realizate de noi sunt gandite si proiectate pentru solul din Romania. Suntem dispusi chair sa ducem utilaje in probe inainte de a finaliza o tranzactie, deoarece avem incredere in produsele noastre”, ne-a mai spus specialistul.

Producatorul roman de utilaje agricole Mecanica Ceahlau este si distribuitor al tractoarelor austriace STEYR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE