Baza de date cu preturi a AFIR, actualizata cu promotii la masini si utilaje agricole

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) actualizeaza in mod constant Baza de Date cu Preturi de Referinta (BDPR) pentru masini, utilaje si echipamente specializate si o completeaza cu noi elemente pentru a veni in sprijinul tuturor celor care folosesc acest instrument de lucru.

„Baza de date a fost gandita ca un mecanism menit sa simplifice procedura de achizitie publica a echipamentelor specializate necesare beneficiarilor PNDR. Baza de date functioneaza pe principiul cumpararii directe a echipamentului dorit, cu finantare din fonduri europene nerambursabile, fara a mai parcurge alta procedura de achizitie, dar cu respectarea prevederilor comunitare si nationale. Acest mecanism pus la punct de catre AFIR este unul functional si extrem de util, dovada stau cele aproximativ 25.000 de elemente pe care le include Baza de date in prezent” a precizat David Eugen POPESCU, directorul general al AFIR.

Ca un element de noutate privind functionarea Bazei de date, mentionam faptul ca in cadrul BDPR, AFIR va evidentia, printr-o coloana suplimentara, preturile promotionale ale elementelor incluse. In acest sens, in perioada promotiilor la rubrica „observatii pret” vor fi mentionate on-line in mod clar conditiile care definesc oferta. Producatorul/ importatorul/ distribuitorul va transmite catre AFIR toate informatiile referitoare la promotie si textul care se va inscrie on-line (precizand elementele in dreptul carora va aparea informatia).
Un alt element de noutate il constituie faptul ca moneda de exprimare a unui echipament poate fi si dolarul american (USD) pe langa EURO, in cazuri justificate, sustinute de documente, dar un element poate avea pretul exprimat doar in una din cele doua monede.

Introducerea de noi elemente in Baza de Date cu Preturi de Referinta se va realiza ca urmare a solicitarilor primite din partea producatorilor/ importatorilor/ distribuitorilor de masini, utilaje si echipamente specializate.

Daca elementul nu se regaseste deja in Baza de date, pentru completarea acesteia, expertii din cadrul AFIR vor proceda, dupa verificarea rezonabilitatii pretului, la inregistrarea acestuia in sistem, urmand ca in data de 20 a lunii respective sa fie emis un centralizator al elementelor noi care va contine toate informatiile referitoare la produsele respective.

Completarea cu noi elemente se va realiza lunar, daca exista solicitari, cu aprobarea conducerii AFIR. Demararea procedurii de inscriere a elementelor in Baza de date are loc dupa primirea, verificarea conformitatii si inregistrarea tuturor documentelor solicitate de la producatori/ importatori/ distribuitori.

De asemenea, precizam ca AFIR poate decide asupra aplicarii de verificari suplimentare pentru orice element sau grup de elemente pentru care exista transmisa documentatia completa. In acest caz, in cel mult 60 de zile, solicitantul va fi informat asupra acestui lucru si asupra termenului estimat pentru finalizarea verificarilor.

AFIR precizeaza ca Baza de date nu se refera la silozuri si linii industriale, hale, grajduri, sere, utilaje sau echipamente specializate care necesita lucrari si costuri de contructii-mintaj. De asemenea, nu fac obiectul Bazei de Date cu Preturi de Referinta elemente ce se pot incadra la: consumabile, scule, dispozitive, accesorii, materiale de constructii etc.

Reamintim celor interesati ca modulul dedicat BDPR este public si functional pe pagina oficiala de internet a Agentiei www.afir.info la sectiunea Informatii Utile/Preturi de Referinta, subsectiunea BD Preturi de Referinta PNDR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE