Ce au pregatit Ministerul Agriculturii si AFIR fermierilor la INDAGRA 2017

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, participa la deschiderea oficiala a INDAGRA 2017 – Targ international de produse si echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei. Evenimentul este organizat de catre ROMEXPO in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si se va desfasura in perioada 25-29 octombrie 2017 la Centrul Expozitional ROMEXPO.

Deschiderea va avea loc in fata Pavilionului Central, ulterior, ministrul Petre Daea va face un tur al expozantilor care vor prezenta cele mai noi utilaje agricole, tehnologii si echipamente pentru irigatii, sere si solarii, seminte, bulbi de flori, ingrasaminte, bovine, ovine, cabaline si pasari de rasa.

In cadrul expozitiei, autoritatile aflate in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale vor realiza o serie de conferinte ce vor avea ca principale teme: stadiul implementarii fondurilor europene si impactul accesarii acestora in agricultura romaneasca.

Astfel, in data de 26 octombrie 2017, ora 10:30, sala Mihai Eminescu, Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala va organiza in parteneriat cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura conferinta ”PNDR 2014-2020 in sprijinul agriculturii si dezvoltarii rurale din Romania”.

In cadrul evenimentului vor fi dezbatute teme de interes pentru sectorul agricol si de dezvoltare rurala precum: sisteme de calitate europene si nationale, masuri de prevenire a riscurilor in agricultura, platile pe suprafata si impactul fondurilor europene. La conferinta vor fi prezenti, pe langa Directorul General al AM PNDR, doamna Florentina Tudor, Directorul General AFIR Adrian – Ionut Chesnoiu si Directorul General APIA, Adrian Pintea.

Totodata, in data de 27.10.2017 incepand cu ora 11:00, in sala Balcescu din cadrul Romexpo, Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime va organiza conferinta de promovare a POPAM 2014-2020.

In cadrul conferintei vor fi dezbatute subiecte precum: masuri din cadrul POPAM – conditiile de accesare a acestora, principalele dificultati intampinate in accesarea si/sau implementarea proiectelor precum si demersurile initiate in vederea solutionarii acestora.

AFIR participa la targul international INDAGRA 2017

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va participa in perioada 25 – 29 octombrie 2017, la cea de-a XXII-a editie a Targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2017.

„Participarea Agentiei in cadrul targului INDAGRA este o traditie si o onoare. INDAGRA ne ofera, ca in fiecare an, o noua oportunitate a contactului direct cu beneficiarii si potentialii beneficiari ai PNDR. Inaltul nivel de organizare al evenimentului, dar si faptul ca acesta ii reuneste pe toti cei cu interes real in dezvoltarea agriculturii si a spatiului rural romanesc, inseamna pentru noi posibilitatea obtinerii unui feed-back real al nevoilor de finantare prin fondurile europene nerambursabile oferite prin PNDR.” a declarat Adrian CHESNOIU, director general al AFIR.

Pe intregul parcurs al evenimentului, reprezentantii AFIR vor acorda informatii privind accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru agricultura si dezvoltare rurala alocate Romaniei prin intermediul submasurilor de finantare din cadrul PNDR 2020.

Facem precizarea ca joi, 26 octombrie 2017, incepand cu ora 10:00, in cadrul targului INDAGRA, in incinta Complexului Expozitional ROMEXPO, sala Mihai Eminescu se va desfasura conferinta cu titlul „PNDR 2014 – 2020 in sprijinul agriculturii si dezvoltarii rurale din Romania”.

Publicul interesat sa primeasca informatii privind accesarea fondurilor europene prin PNDR 2020 este asteptat la standul AFIR, aflat in pavilionul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (Platforma 12, Stand 12).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE