utilaje agricole

Ce utilaje agricole noi pot gasi fermierii la producatorul roman Mecanica Ceahlau. Director: „Clientii testeaza foarte bine piata inainte sa cumpere”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Unul din cei mai importanti producatori de masini agricole din Romania, Mecanica Ceahlau, a fost prezent la targul INDAGRA din acest an cu trei utilaje agricole noi pentru fermierii romani: un combinator Solaris, de 5 metri, echipat cu kituri de toamna si primavara, o semanatoare cu disc dublu, precum si cu mai multe modele de pluguri reversibile.

„Pe langa gama de produse deja existenta, fermierii pot gasi la noi trei utilaje agricole complet noi. Este vorba de un combinator Solaris, de 5 m, echipat cu kituri de toamna si primavara. De asemenea, un alt utilaj nou este si o semanatoare, echipata cu dublu disc, atat pentru fertilizare cat si pentru partea de seminte. Nu in ultimul rand, avem o gama noua de pluguri reversibilie Opal, alaturi de partenerul nostru Lemken. Practic, fermierii pot gasi la noi utilaje pentru toate lucrarile agricole, incepand cu pregatirea patului germinativ si pana la utilajele pentru insamantare paioase si plante prasitoare”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Sorin Molesag, director operational la Mecanica Ceahlau.

Combinatoarele produse de Mecanica Ceahlau contin baterii de discuri, elemente vibroelastice, precum si tavalugi (cu bare sau cu zimti), care au capacitatea sa asigure, dintr-o singura trecere, pregatirea stratului germinativ la standarde optime.

Semanatorile pentru plante paioase realizate de Mecanica Ceahlau dispun de o distributie mecanica a semintelor, ceea ce confera simplitate, fiabilitate si costuri reduse in exploatare. Semanatorile sunt echipate cu o cutie de viteze tip Norton cu 72 trepte de viteza pentru seminte mici si 72 de trepte pentru semintele normale.

Utilajele agricole produse de Mecanica Ceahlau sunt realizate in proportie de 70% din componente produse exclusiv in fabrica de la Piatra Neamt, restul lor fiind importate de la alte firme de profil din tara sau din strainatate.

„In ultimul an si jumatate s-au facut progrese mari la noi, in special pe partea de distributiea utilajelor agricole. Avem circa 200 de angajati acum. Prin noul management, am beneficiar de o alta viziune, mai ales ca in urma cu doi ani sa spunem ca lumea incepuse sa cam uite de noi. In prezent, am impartit tara in 6 regiuni, fiecare cu directorul ei zonal. Am incercat sa ascultam foarte bine vocea fermierilor, iar utilajele noastre sunt un raspuns la nevoile lor”, a mai spus Sorin Molesag.

In ceea ce priveste clientii, directorul operational al companiei Mecanica Ceahlau afirma ca fermierii romani testeaza foarte bine piata inainte sa cumpere.

„Concurenta este foarte mare in domeniu. Astazi, clientii nu mai cumpara de la un producator pe care il stiau ei mai demult, ci testeaza foarte bine piata. Cu toate acestea, nu e mai putin adevarat ca in momentul in care observa ca un lucru produs in Romania are o calitate mai buna, aleg sa-l cumpere pe acela. Sunt atasati de produsele romanesti. Noi, bineinteles, incercam sa le oferim produse de top care sa corespunda nevoilor lor. Numai pe partea de productie, anul trecut am reusit sa modernizam in jur de 6.000 de mp din fabrica. Facem eforturi sa aliniem Mecanica Ceahlau la noile cerinte ale unei agriculturi moderne”, a mai afirmat Sorin Molesag.

In gama de utilaje agricole a producatorului roman se regasesc pluguri, scarificatoare, grape, freze, compactoare, combinatoare, semanatori, prasitori, fertilizatoare, masini de erbicidat sau de plantat.

Producatorul roman de utilaje agricole Mecanica Ceahlau este si distribuitor, incepand de anul acesta, al tractoarelor austriace STEYR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE