Noile tehnologii, motiv de uimire pentru ministrul Agriculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Un fermier din raionul Fălești, Republica Moldova, l-a uimit pe ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în cadrul unei vizite.

Oficialul de la Chișinău a fost surprins să constate că la întreprinderea agricolă „Agro-Papuros” din satul Mărăndeni, raionul Făleşti, se aplică tehnologii agricole performante, iar producțiile obținute depășesc de câteva ori media națională, scrie agora.md.

„Am fost în o vizită de lucru la întreprinderea agricolă „Agro-Papuros” din satul Mărăndeni, raionul Făleşti. Este o întreprindere unde se aplică tehnologii agricole performante. Efortul depus de agricultori este răsplătit pe măsură. Agricultura poate fi şi este profitabilă”, a scris Vasile Bumacov pe o rețea de socializare.

Vasile Bumacov a relatat că Mihai Goncearenco, conducător al acestei întreprinderi utilizează „Mini-Till”, o tehnologie performantă de prelucrare a terenului agricol, iar cultivatorul a fost procurat şi din mijloacele de subvenţionare a agriculturii. Fermierul moldovean a obținut o producție de trei tone de seminţe de floarea-soarelui la hectar, în condițiile în care anul trecut media națională a fost de aproximativ o tonă la hectar.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE