Mecanica Ceahlău investește 700.000 de euro în modernizarea producției

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău a anunțat investiții de peste 700.000 de euro în retehnologizarea proceselor de producție, modernizarea portofoliului de produse și orientarea activității către clientul final, în al doilea semestru din acest an, potrivit unui comunicat al companiei.

“Avem trei obiective strategice pentru următorul an: retehnologizăm procesele de producție și modernizăm portofoliul de produse, orientăm mai puternic activitatea către clientul final cu ajutorul unei echipe de vânzări extinsă la nivel național, dar și a unei strategii de marketing — respectiv intenționăm să dezvoltăm parteneriate cu producători cu prezență internațională”, a precizat Laura Șerban, care a preluat la sfârșitul anului 2013 mandatul de CEO al Mecanica Ceahlău.

Potrivit companiei, modernizarea proceselor de lucru și a portofoliului de produse face parte din viziunea pe termen lung asupra potențialului de dezvoltare pe care îl are Mecanica Ceahlău, companie activă într-o industrie în care România are avantaj competitiv.

“Noul Consiliul de Administrație a sesizat importanța strategică a industriei de agrobusiness, iar în cadrul ei, a nevoii aproape cronice de înnoire tehnologică a agriculturii. În acest context, ne-am asumat obiectivul transformării multifuncționale și al repoziționării Mecanica Ceahlău ca unul dintre cei mai importanți furnizori de mașini și utilaje agricole. Am început acest proces în primul rând prin recrutarea unei echipe de top management experimentate și dornice să-și asume provocările unei transformări. În același timp cu crearea de valoare pentru acționarii noștri, vrem să demonstrăm că în România se pot din nou produce echipamente agricole performante”, a declarat Cătălin Iancu, președintele Consiliului de Administrație al Mecanica Ceahlău.

Începând din acest an, compania a devenit partener al mai multor facultăți tehnice din cadrul Universității București, pentru a testa viziunea, dar și capacitatea practică a studenților de a realiza design de produs industrial.

Mecanica Ceahlău are în portofoliu peste 20 categorii de produse destinate industriei agricole, acoperind toate etapele lucrărilor, de la pregătirea solului pentru însămânțare și până la recoltare.

Compania se află în portofoliul SIF Moldova și este prezidată de către Cătălin Iancu, membru din 2013 al Consiliului de Administrație al SIF 2 și fost președinte al societății de administrare a investițiilor OTP Asset Management.

Înființată în 1921, Mecanica Ceahlău a fost, timp de zeci de ani, unul dintre principalii furnizori de utilaje agricole pentru piața românească și un partener pe care se bazau producători agricoli mici și mijlocii din mai multe țări din Europa Centrală și de Est și nu numai. După 1990, a devenit o societate pe acțiuni, iar 9 ani mai târziu s-a transformat într-o companie cu capital integral privat. Mecanica Ceahlău se află în portofoliul SIF Moldova, are peste 200 de angajați și a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de aproape 6 milioane de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE