Veste importanta pentru apicultori. Ultimele saptamani de depunere a cererii pentru PNA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA informeaza ca, pana la data de 31 mai 2021, primeste Cereri de intentie pentru accesarea Programului National Apicol (PNA) depuse de catre formele asociative apicole legal constituite care solicita sprijin pentru masura A “Asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori”, si de catre apicultori pentru actiunile C.4. „Achizitionarea de mijloace de transport apicol fara autopropulsie – remorca apicola/pavilion apicol si mijloace fara autopropulsie de incarcare–descarcare a stupilor in pastoral”, respectiv D.3. “Achizitionarea de accesorii apicole de catre stupinele de elita/multiplicare”.

In contextul actual, cererile de intentie impreuna cu documentele atasate cererii pot fi scanate/fotografiate si transmise la APIA prin intermediul mijloacelor electronice la adresa de e-mail a Centrului Judetean/Centrului Municipiului Bucuresti sau pot fi depuse la registratura Centrelor APIA.

Formularul cererii de intentie impreuna cu alte informatii detaliate privind accesarea Programului National Apicol se regasesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro, la sectiunea Masuri de Piata-Apicultura–Anul 2021 sau este  pus la dispozitia solicitantilor   de catre functionarii Centrelor APIA.

Numai solicitantii care vor depune cererea de intentie pentru masurile mentionate mai sus au dreptul sa depuna cererea de plata prin care vor solicita sprijin pentru acelasi produs/produse din cererea de intentie.

Cererile de plata se vor depune pana la termenul limita de 31 iulie 2021.

Precizam ca valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul National Apicol este de 51.128 mii lei.

Program National Apicol pentru perioada 2020 – 2022 are drept scop imbunatatirea productiei si comercializarii produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar.

Mentionam ca, oricare ar fi momentul depunerii cererii de plata, cu incadrarea in termenul limita, plata sprijinului financiar se va efectua de catre APIA  dupa controlul tuturor cererilor de plata si dupa centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea incadrarii in plafonul alocat pentru fiecare masura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE