Adrian Oros, anunt important pentru agricultura romaneasca: „In iunie lansam un program de 3,2 miliarde de euro”

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, sustine ca in lunia iunie va fi lansat un program de 3,2 miliarde de euro, bani europeni, destinati investitiilor in agricultura.

„Chiar daca acum avem un an cu precipitatii din abundenta, chiar daca semne bune se arata privind evolutia pandemiei, trebuie sa ne gandim si la siguranta alimentara. (…) Vreau sa anunt programul pe care vrem sa-l lansam in luna iunie, un program de 3,2 miliarde de euro bani europeni – masuri de sprijin pentru investitii in agricultura in perioada 2021-2024. (…) Politica agricola comuna 2021-2027 va incepe efectiv din 2023 si avem in acesti doi ani de tranzitie alocata o suma de 6,2 miliarde de euro, 3 miliarde sunt platile directe, platile pe suprafata sau pe numar de animale si 3,2 miliarde sprijin pentru investitii in activitati agricole”, a declarat Oros in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrul a explicat ca sunt avute in vedere in special acele aspecte care reprezinta prioritati pentru agricultura romaneasca.

„Am incercat in aceste masuri, iar ghidurile sunt in transparenta decizionala, sa prindem exact acele nevoi si prioritati pe care agricultura romaneasca le are acum, incepand de la faramitarea proprietatilor (…) cresterea asocierii economice intre micii producatori, cresterea puterii lor de negociere, dezvoltarea pietelor locale si promovarea produselor traditionale, managementul situatiilor de risc (…) la prevenirea imbatranirii fermierilor si a personalului care lucreaza in agricultura. Saptamana viitoare o sa incepem dezbaterile pentru fiecare masura in parte in judete (…), astfel incat fermierii, cei care doresc sa aplice, sa fie informati din timp, iar cei 3,2 miliarde de euro sa fie absorbiti in aceasta perioada care urmeaza”, a precizat Adrian Oros.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE