UE extinde data de depunere a cererilor de finantare. Cine beneficiaza

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan a confirmat ca tarile membre UE care doresc sa extinda termenul limita de depunere a cererilor pentru platile directe sau alte plati legate de dezvoltarea rurala, vor avea permisiunea sa prelungeasca perioada de depunere a cererilor.

Mai multe state din interiorul UE cerusera prelungirea perioadei de depunere a cererilor, motivand ca aveau nevoie de timp pentru a reorganiza schemele de plata, astfel incat sa fie sincronizate cu noile reglementari europene.

Comisarul Hogan a confirmat ca termenul limita va fi extins de la 15 mai la 15 iunie 2018, cu toate ca ramane la latitudinea fiecarui stat membru daca va aplica extinderea sau nu. O decizie oficiala care sa confirme prelungirea urmeaza sa fie adoptata in curand de Comisia Europeana.

,,Decizia Comisiei de a prelungi acest termen limita o sa vina in avantajul fermierilor care vor avea la dispozitie inca o luna pentru a depune cererile. Aceasta decizie raspunde in mod direct la solicitarile mai multor state membre, care isi reorganizeaza modul de acordare a platilor directe pentru o mai buna flexibilitate, cum a fost decis in regulamentul Omnibus’’, a declarat Phil Hogan.

,,Acest lucru a constat in reorganizarea sistemelor informatice, schimbari la procedurile si activitatile de informare a beneficiarilor, cu privire la noile reglementari. Mai mult, unele state membre se confrunta cu intarzieri in implementarea masurilor de ajutor geospatiale, lucru care a dus la anumite dificultati administrative. Statele care decid sa extinda data de depunere a cererilor pana pe 15 iunie, trebuie sa se asigure ca regulile de administrare financiara sunt respectate’’, mai explica oficialul European.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE