TothEquip, un partener de incredere pentru inceperea unei afaceri in procesarea de fructe si legume

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cererea pentru produse romanesti a crescut enorm in ultimii ani, iar oameni din intreaga tara sunt din ce in ce mai interesati de alimentele autohtone.

Pretul accesibil, conditiile din tara noastra care permit obtinerea unor fructe si legume de calitate sau dorinta de a cumpara produsele de la un producator din propria lor tara, sunt doar cateva dintre motivele pentru care romanii sunt tot mai interesati de produsele autohtone.

Cu toate acestea, de la stadiul de fructa sau leguma proaspat culeasa pana la cel de produs procesat aflat pe raftul unui magazin este cale lunga, iar cei mai multi pomicultori sau legumicultori din Romania nu reusesc sa parcurga toate etapele acestui lant, ba mai mult, sunt nevoiti sa abandoneze tocmai acele oportunitati care le-ar asigura cel mai mare profit.

Munca pomicultorilor, beneficiul marilor companii

Cine capitalizeaza de pe urma muncii fermierilor? Ei bine, marii procesatori, reprezentati de companiile multinationale, care aleg sa cumpere fructele si legumele romanesti, uneori la un pret care nu justifica munca agricultorului si pe care le proceseaza intr-o alta tara, doar pentru a le exporta din nou in Romania, intr-un ambalaj frumos si sub un brand celebru, insa la un pret mult mai mare decat valoarea fructelor si legumelor din care au fost produse.

TothEquip, ajutorul de care producatorii au nevoie pentru a-si valorifica productia

Pentru agricultorii romani, singura cale prin care pot sa-si valorifice productia la adevarata sa valoare este accesul la echipamente performante de procesare, cu ajutorul carora sa poata obtine produse de calitate, pe care sa le poata comercializa intr-o piata in care cererea pentru acestea devine tot mai mare.

Cu acest obiectiv si-a inceput activitatea si TothEquip, o companie bihoreana care isi doreste sa le ofere fermierilor romani acces la echipamente de procesare de ultima generatie dar si suport tehnic, pentru punerea in functiune a liniilor de productie, livrare sau operare a utilajelor astfel incat sa asigure un maxim de productivitate, cu costuri cat mai scazute.

Pentru a afla mai multe despre aceasta initiativa benefica atat pentru fermieri, cat si pentru intregul sector agricol romanesc am stat de vorba cu insusi managerul TothEquip, care ne-a povestit despre oportunitatile de care pot profita fermierii romani, despre cat de simplu este sa-ti infiintezi o afacere profitabila de procesare a produselor agroalimentare si despre finantarile europene, care vin in sprijinul celor aflati la inceput de drum.

„Stand de vorba cu mai multi pomicultori, am observat ca isi vand fructele la preturi derizorii. Ele ajung in strainatate si se intorc pe rafturile magazinelor de la noi sub forma de sucuri sau dulceturi si se vand cu bani frumosi. Atunci m-am gandit sa aplic solutia europeana pentru ideile romanesti. Am adus din diverse tari europene cele mai performante utilaje si echipamente cu care legumicultorii si pomicultorii nostri sa isi poata procesa singuri marfa, apoi sa o vanda ori sa si-o pastreze pentru consumul propriu, in asa fel incat sa nu-si mai arunce banii pe produsele facute de altii”, ne-a explicat Ing. Dan Alexandru Toth, Manager al TothEquip.

 

Procesarea fructelor si legumelor, un obiectiv realizabil de orice persoana

Impresia generala, conform careia doar marii fermieri pot spera sa mai urce o treapta in lantul alimentar si sa abordeze si partea de procesare s-a dovedit doar un mit, iar profilul de clienti al TothEquip ne confirma ca industria de procesare este deschisa tuturor persoanelor, fie ei fermieri mari, mici, cu experienta sau oameni care nu au mai avut legatura cu aceasta industrie pana in prezent.

„Clientii nostri provin din cele mai variate domenii, ne-ar fi greu sa facem un profil al clientului TothEquip. Unii sunt pomicultori care prefera sa proceseze fructele si sa vanda sucul, altii sunt intreprinzatori din zone rurale care presteaza servicii pentru pomicultorii sau viticultorii din zona. Avem clienti care au lucrat in strainatate, dar s-au saturat sa stea departe de familii si au venit cu un capital sa isi deschida o afacere. Acestia sunt oameni care n-au avut niciodata de-a face cu fructele si sucul, dar au invatat repede, pentru ca utilajele sunt fiabile si usor de manipulat”, ne mai spune managerul bihorean.

 

TothEquip ofera clientilor sai sprijin pentru a obtine finantare

Cu toate ca banii sunt mereu o necesitate pentru orice initiativa antreprenoriala, persoanele care isi doresc cu ardoare sa inceapa o afacere in domeniul procesarii au posibilitatea de a beneficia de un program de sprijin, cu ajutorul caruia sa obtina finantarea necesara. TothEquip a luat in calcul si acest aspect, iar pentru a-si sustine clientii, a infiintat un departament special, menit sa asigure consultanta celor care isi doresc sa obtina finantare.

„Multi dintre clientii nostri au gasit in finantarile europene sau Start Up Nation posibilitatea de a-si indeplini visul de a avea o afacere sustenabila. Pentru acestia am infiintat un departament de consultanta”, precizeaza Dan Alexandru Toth.

Dan Alexandru Toth: „Noi nu suntem vanzatori, suntem parteneri de cursa lunga”

Pentru ca dezvoltarea unei afaceri in procesare presupune anumite provocari, TothEquip isi priveste clientii nu ca pe niste simpli cumparatori, ci ca pe adevarati parteneri pe termen lung, pe care isi doreste sa-i indrume atat atunci cand afacerea lor este in plina crestere, cat si in cazul in care se confrunta cu anumite piedici.

„Suntem alaturi de clientii nostri din momentul in care afacerea lor e doar un vis frumos, mergem alaturi atunci cand doresc sa se extinda pentru ca nu mai fac fata cererilor in continuua crestere ale pietei si le punem cu drag la dispozitie echipa tehnica atunci cand apar dificultati de functionare. Noi nu suntem vanzatori, suntem parteneri de cursa lunga pe care clientii se pot baza de fiecare data!”, precizeaza Toth.

 

Cum pot pomicultorii sa-si valorifice chiar si fructele refuzate de retaileri

Oricine a gustat macar o data un mar proaspat cules dintr-o livada stie ca gustul acestuia nu se compara cu cel al unui fruct comercializat in marile magazine. Cu toate acestea, marii retaileri prefera aspectul, in pofida gustului, iar de multe ori, pomicultorii romani sunt fortati sa arunce sau sa vanda la preturi derizorii fructele cu imperfectiuni vizuale. Deoarece calitatea unui fruct este data de gust, nu de forma, TothEquip vine in sprijinul fermierilor aflati in aceasta situatie si le ofera posibilitatea de a-si valorifica productia.

„Din cauza schimbarilor climatice, din ce in ce mai multe livezi sunt afectate iar fructele rezultate din acestea nu sunt foarte aspectuoase. Comerciantii prefera fructele din import care, chiar daca nu au un gust prea bun, au aspect frumos si se vand mai bine. Pomicultorii romani fie raman astfel cu fructele nevandute, fie sunt nevoiti sa le dea la un pret mult prea mic.

TothEquip incearca sa ”corecteze” aceasta nedreptate. Astfel, fructele mai mici sau putin deformate, dar cu aroma si gust pot fi transformate in sucuri, dulceturi, compot sau diverse sosuri, fructe uscate, etc… In functie de necesitati, clientii nostri pot gasi in portofoliul TothEquip de la linii hobby pana la linii industriale”, precizeaza managerul TothEquip.

 

TothEquip, un partener pe termen lung

Pentru ca orice afacere de succes necesita un partener de incredere, TothEquip isi ia un angajament fata de partenerii sai si le promite „Afaceri fructoase”.

„Sloganul nostru este ”Afaceri Fructoase”. Am incercat un joc de cuvinte intre afacerile cu fructe, care ne sunt atat de dragi si afacerile fructuoase pe care suntem siguri ca le vor avea clientii nostri pornind de la parteneriatul cu TothEquip”, ne mai explica managerul TothEquip.

Daca si tu iti doresti sa investesti in procesarea de fructe si legume si sa te bucuri de o afacere fructoasa, contacteaza TothEquip si beneficiaza de solutii de cea mai inalta calitate, care te vor ajuta sa-ti vezi visul cu ochii.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE