Tineri absolvenți, plătiți de patroni cu 40 de milioane de euro din fonduri europene

Facebook
Twitter

Prin intermediul a opt proiecte derulate cu fonduri europene prin POSDRU, va fi susținută crearea a circa 6.400 de noi locuri de muncă destinate tinerilor absolvenți.

Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism a anunţat că, în data de 30.06.2014, au fost semnate cele 8 proiecte depuse în cadrul apelului nr.166 D.M.I. 2.1  POSDRU -,,Locuri de muncă subvenţionate”. Obiectivul acestor proiecte vizează susţinerea angajării tinerilor absolvenţi şi dinamizarea activităţii în mediul privat.

,,Cu ajutorul acestor proiecte, prin cele 40 de milioane de euro, se vor crea aproximativ 6400 noi locuri de muncă destinate tinerilor absolvenţi” , a declarat Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.

Proiectele, care vor fi implementate începând de azi, beneficiază de subvenţii în valoare totală de 40 de milioane de euro. Fondurile europene sunt destinate firmelor ce angajează tineri absolvenţi din unităţile de învăţământ liceale şi universitare, absolvenţi ai promoţiei 2014.

Sprijinul financiar acordat firmelor va acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenţii de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE