Banca Românească alocă un plafon de până la 225 de milioane de lei pentru creditarea fermierilor

Facebook
Twitter

Banca Românească a semnat convenția tripartită cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) în vederea finanțării fermierilor ce beneficiază de subvenții APIA în cadrul schemei de plată unică pe suprafață (SAPS) – Campania 2014.

Plafonul de până la 225 de milioane de lei este destinat finanțării cu până la 90% din valoarea subvenției oferite de către APIA firmelor din sectorul agricol în anul 2014

Antreprenorii din agricultură care dețin adeverințe APIA pot accesa în avans până la 90% din valoarea subvenției oferite. Creditele vor fi acordate în lei și vor fi rambursate în momentul încasării subvențiilor SAPS, virate de către APIA în conturile beneficiarilor deschise la Banca Românească. FGCR poate garanta până la 80% din valoarea creditului acordat.

Până la sfârșitul anului, acest tip de credite va face obiectul unei promoții cu privire la costurile la care clienții interesați le pot accesa.

Banca Românească oferă în prezent credite și beneficiarilor de subvenții pentru bunăstarea animalelor (păsări și porci), în baza convențiilor semnate cu APIA și FGCR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE