Daniel Constantin: Am reușit să îi stimulăm pe tineri să se întoarcă în satul lor

Facebook
Twitter

România a reușit să păstreze numărul locuitorilor din mediul rural, să ofere posibilitatea tinerilor să se întoarcă și să lucreze în satul lor, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la conferința Romanian Organic Forum desfășurată în cadrul târgului Indagra 2014.

„Cineva critica faptul că România are cam aceeași populație în mediul rural ca acum 30-40 de ani. Nu știu dacă este bine sau rău, dar eu înclin să cred că este bine. De ce? Cred eu că am reușit, mai ales în ultimii ani, să păstrăm populația rurală, să oferim posibilitatea acestora să aibă locuri de muncă în satul lor, să îi stimulăm pe tineri să se întoarcă în satul respectiv, să înceapă o afacere, să investească, să aibă posibilități de a investi după ce se întorc din străinătate sau de la studii. S-au făcut câțiva pași”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a arătat că sumele din noul PNDR 2014-2020 sunt departe de a fi mulțumitoare pentru a dezvolta și moderniza satele românești la nivelul pe care îl dorește.

Noul PNDR 2014-2020 are alocată o sumă totală de 9,3 miliarde de euro, din care 8 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite României, iar 1,3 miliarde de euro contribuția națională.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE