Subventie tomate 2019: peste 200 milioane de lei au fost platiti deja beneficiarilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a virat in conturile Directiilor Agricole Judetene suma totala de 201,5 milioane lei, reprezentand plata beneficiarilor inscrisi in programul de sprijin pentru tomate din Ciclul I.

De asemenea, pe 6 august a fost platita si ultima transa catre fermierii inscrisi in ciclul I al Programului de sprijin pentru tomate.

Dintr-un numar de 19.166 legumicultori inscrisi in ciclul I, 14.398 dintre acestia au depus cereri si au primit banii, iar 8.952 inca livreaza pe piata, intrucat au obtinut productie suplimentara, cei mai multi provenind din judetele Olt (5.250), Galati (4.100), Giurgiu (1.951), Dolj (1.780).

Conform MADR, programul de sprijin pentru tomate, cultivate in sere sau solarii, cu ajutorul caruia producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti se afla in al treilea an de implementare, asigurandu-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din productia autohtona incepand cu luna mai si pana in decembrie.

Care sunt conditiile impuse pentru a accesa sprijinul

Conditiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie sa le indeplineasca pentru acordarea ajutorului de minimis in valoare de 3.000 de euro/an:

  • Sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1.000 mp;
  • Sa obtina o productie de minim 2 kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata;
  • Sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in sere si solarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE