ANM: vremea se mentine calda in urmatoarele doua saptamani iar precipitatiile vor fi reduse. Iata situatia pe fiecare regiune

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit ultimei prognoze ANM, valabila pentru perioada 19 august – 1 septembrie, vremea va fi, in general, caniculara la nivelul intregii tari, iar precipitatiile in general reduse.

In Banat, in primele zile, vremea va fi calduroasa, local caniculara pe 20 si 21 august, cand media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 35 de grade, apoi aceasta va scadea usor si treptat, pana pe 28 august, spre 29 de grade.

Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza mediile maximelor diurne vor caracteriza o vreme calda si vor oscila usor, intre 29 si 31 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice va fi de 17 – 18 grade. Ulterior, minimele termice vor scadea usor si treptat, urmand ca media lor sa se situeze in jurul a 15 grade. Ploi, in general slabe, vor fi posibile in intervalul 24 – 28 august.

Crisana, vreme caniculara pana pe 28 septembrie

In Crisana, vremea va fi calduroasa, local caniculara pe 20 si 21 august, cand media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 34 de grade, dupa care aceasta va scadea usor si treptat, pana pe 28 august, spre 29 de grade.

Catre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, mediile diurne vor caracteriza o vreme calda si vor oscila usor in jurul a 29 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice va fi de 16 – 17 grade. Ulterior, minimele termice vor scadea usor si treptat, urmand ca media acestora sa se situeze in jurul a 14 grade. Ploi, in general slabe, vor fi posibile in intervalul 24 – 28 august.

Transilvania, sanse de ploi intre 25-29 august

In Transilvania, in prima saptamana, vremea va fi calduroasa, cea mai ridicata medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Aceasta va scadea, apoi, spre 28 de grade, iar spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza mediile diurne vor caracteriza o vreme calda.

Valorile termice vor oscila intre 27 si 29 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice va fi de 14 – 15 grade, iar ulterior minimele termice vor scadea in jurul a 12 grade. Ploile vor fi slabe si vor fi prezente in intervalul 25 – 29 august.

Maramures, raciri ale vremii dupa 22 august

In Maramures, in prima saptamana, vremea va fi calduroasa, cea mai ridicata medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe data de 21 august. Apoi, aceasta va scadea usor si treptat, pana pe 28 august, spre 28 de grade. La finele celei de-a doua saptamani de prognoza, mediile diurne vor caracteriza o vreme calda si vor oscila usor intre 27 si 29 de grade.

In prima saptamana, media minimelor termice va fi de 15 – 16 grade. Ulterior, minimele termice vor scadea treptat, urmand ca media lor sa se situeze in jurul a 13 grade. Intervalul 25 – 29 august va mai fi caracterizat de ploi, in general slabe.

Vreme calda in Moldova, cu maxime de 33 grade Celsius

In Moldova, vremea va fi calduroasa, mai ales in prima saptamana. Cea mai ridicata medie a temperaturilor maxime va fi de 33 de grade si se inregistra pe 21 august. Ulterior, pana pe 28 august, valorile termice vor ajunge pana la 28 de grade.

Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, mediile diurne vor caracteriza o vreme calda si vor oscila usor intre 27 si 29 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice va fi de 15 – 16 grade. Ulterior, minimele termice vor scadea usor, urmand ca media sa se situeze in jurul a 14 grade, in timp ce ploile, in general slabe, vor fi prezente in intervalul 25 – 29 august.

Dobrogea, temperaturi medii de 28 de grade pana la sfarsitul lunii

In Dobrogea, valorile termice diurne vor fi in crestere spre o medie in jurul a 32 de grade, in 22 si 23 august, iar pana in data de 29 august, aceasta medie va scadea spre 28 de grade. Ulterior, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, in jurul aceleiasi valori medii de 28 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evolutie similara cu cea a maximelor, astfel ca vor creste, in medie, spre 21 de grade, in zilele de 23 si 24 august, pentru ca ulterior sa scada spre o medie de 18 grade, in 29 august, medie ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

Muntenia, temperaturi minime de 19 grade Celsius

In Muntenia, procesul de incalzire a vremii va continua pana pe 22 august, cand va fi canicula, iar media maximelor se va situa in jurul a 35 de grade. Dupa acea perioada, vremea se va raci usor si treptat, urmand ca in data de 29 august sa se inregistreze temperaturi maxime, in medie, de 30 de grade.

Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, media regionala a temperaturilor maxime se va situa in jurul a 31 de grade, in timp ce valorile minime vor creste pana la 19 grade in 23, 24 si 25 august. Dupa aceste zile, media nocturna va scadea spre 15 grade in data de 30 august, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa, pe parcursul intervalului.

Oltenia, sanse de ploi intre 25-27 august

In Oltenia, procesul de incalzire a vremii va continua pana in 21 si 22 august, cand vremea va fi caniculara, media maximelor situandu-se in jurul a 34 de grade. Apoi, vremea se va raci usor si treptat, urmand ca, in data de 29 august, sa se inregistreze, in medie, temperaturi maxime de 30 de grade. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, media regionala a temperaturilor maxime se va mentine in jurul a 30 de grade.

Temperaturile minime vor creste spre valori medii de 19 grade, in zilele de 23, 24 si 25 august, pentru ca ulterior acestea sa scada spre o medie in jurul a 16 grade, in data de 30 august, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Ploi, in general slabe, vor fi posibile in intervalul 25 – 27 august.

La munte, valorile termice diurne vor fi in crestere spre o medie in jurul a 23 de grade, in 21 august, iar pana in data de 29 august, aceasta medie va scadea spre 18 de grade. Ulterior, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, in jurul aceleiasi valori medii de 18 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evolutie similara cu cea a maximelor, astfel ca vor creste, in medie, spre 13 grade in 21 si 22 august, pentru ca ulterior sa scada usor spre o medie de 10 grade, in 29 august, ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE