Stare de catastrofa nationala, decretata intr-o tara importanta din America de Sud. Care vor fi urmarile

Facebook
Twitter

Seceta pedologica masiva, combinata cu numeroasele incendii inregistrate in toata tara, au determinat guvernul bolivian sa decreteze starea de catastrofa nationala, o masura drastica, insa care va permite oficialilor sa ceara, in sfarsit, ajutor international.

Pe langa pierderile agricole, in Bolivia au fost mistuite de flacari peste 2,3 milioane de hectare de paduri si pasuni, arata AFP.

„Ne declaram in stare de catastrofa nationala din cauza secetei si a incendiilor”, a declarat presedintele interimar Jeanine Anez.

Ministrul Apararii, Luis Fernando Camacho, a precizat ca cele cinci departamente vizate sunt Santa Cruz, Beni Pando, Chuquisaca si Tarija.

Situatia departamentului in care se afla capitala, La Paz, este in curs de evaluare.

„Doua focare emergente s-au unit din cauza temperaturilor ridicate”, a explicat ministrul bolivian. El a deplans totodata faptul ca nicio ploaie nu este asteptata „in urmatoarele 10-15 zile”.

Un raport al ONG-ului Fundatia Prietenilor Naturii a dezvaluit ca din ianuarie si pana la sfarsitul lunii septembrie incendiile au distrus 2,3 milioane de hectare de paduri si de pasuni din Bolivia.

Anul trecut, uriasele incendii din Amazonia boliviana au devastat 6,4 milioane de hectare, potrivit aceleiasi organizatii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE