septembrie 19, 2021

Inca o tara decreteaza starea de catastrofa nationala din cauza secetei. Ce implica aceasta masura?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul bolivian a decretat stare de catastrofa nationala din cauza incendiilor alimentate de seceta puternica inregistrata in aproape toata tara. Cu ajutorul acestei masuri, tara va putea, in sfarsit, sa solicite ajutor international, noteaza AFP.

„Ne declaram in stare de catastrofa nationala din cauza secetei si a incendiilor”, a declarat presedintele interimar Jeanine Anez.

Ministrul Apararii, Luis Fernando Camacho, a precizat ca cele cinci departamente vizate sunt Santa Cruz, Beni Pando, Chuquisaca si Tarija.

Situatia departamentului in care se afla capitala, La Paz, este in curs de evaluare.

„Doua focare emergente s-au unit din cauza temperaturilor ridicate”, a explicat ministrul bolivian. El a deplans totodata faptul ca nicio ploaie nu este asteptata “in urmatoarele 10-15 zile”.

Un raport al ONG-ului Fundatia Prietenilor Naturii a dezvaluit ca din ianuarie si pana la sfarsitul lunii septembrie incendiile au distrus 2,3 milioane de hectare de paduri si de pasuni din Bolivia.

Anul trecut, uriasele incendii din Amazonia boliviana au devastat 6,4 milioane de hectare, potrivit aceleiasi organizatii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE