Sprijin pentru tinerii fermieri: cercetarea coboară în câmp

Facebook
Twitter

Dispariția ANCA și lipsa de organizare a activității Camerelor Agricole și a direcțiilor agricole județene sunt unul dintre factorii care afectează performanțele fermierilor români. În alte state, oamenii de știință merg în câmp și dau lecții utile producătorilor.

Profesorii de la Institutul de Științe Agricole și Alimentare din cadrul Universității din Florida au dezvoltat un program de training pentru tinerii fermieri. La finalizarea cursurilor, fermierii vor ști cum să construiască afaceri de succes.

Cel de-al treilea seminar va avea loc sâmbăta aceasta și va avea ca temă strategiile de combatere a dăunătorilor. Cursul îi va învăța pe tinerii fermieri cum să identifice dăunătorii și ce produse să folosească pentru combaterea eficientă a acestora. Totodată, ei vor învăța care sunt organismele bune pentru cultură și cum să le protejeze, prin spațierea culturii, programarea plantării, irigații sau aplicarea fertilizatorilor.

Un alt aspect important îl va constitui modulul despre selectarea culturilor rezistente la boli sau la secetă. Pentru ca aceste cunoștințe să nu rămână doar la nivel teoretic, tinerii vor fi duși într-o fermă, pentru a vedea cum se aplică.

Acest seminar face parte dintr-o serie de patru organizate anul acesta. Ultimul va avea loc în septembrie. Tinerii fermieri care absolvesc aceste cursuri vor primi un certificat care să le ateste cunoștințele dobândite.

Cursurile nu sunt gratuite. Pentru fiecare seminar, taxa de participare este de 30 de dolari, echivalentul a 100 de lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE