Seful AFIR spune cum vor fi acordate fondurile europene dupa 2020

Facebook
Twitter

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, impreuna cu secretarul de stat in MADR, Alexandru Potor, au participat astazi, 10 august, la dezbaterea „Agricultura – prioritate pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene”, organizata de catre vicepresedintele Comisiei pentru Agricultura si Devoltare Rurala din Parlamentul European, Maria Gabriela Zoana.

Temele principale de discutie au fost directiile in care evolueaza Politica Agricola Comuna si impactul pe care aceasta o va avea asupra agriculturii romanesti si a fondurilor europene in perioada urmatoare de programare. La evenimentul desfasurat la Pitesti au mai participat Constantin Dan Manu, presedintele Consiliului Judetean Agres si Emilian Dragnea, prefectul judetului.

Seful AFIR: „ne opunem diminuarii plafonului PAC si al fondurilor europene pentru dezvoltare rurala”

Directorul general al AFIR a prezentat situatia finantarilor disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) si a raspuns punctual tuturor intrebarilor fermierilor, reprezentantilor autoritatilor locale, precum si beneficiarilor publici ai PNDR prezenti la aceasta actiune.

Vom demara realizarea Planului National Strategic post 2020 si suntem convinsi ca putem folosi atat experienta dumneavoastra, a beneficiarilor, cat si a Agentiei, astfel incat viitoarea programare financiara sa corespunda nevoilor reale din mediul rural romanesc. Apreciez organizarea acestei intalniri de catre doamna europarlamentar Gabriela Zoana si sustinerea pe care ne-o acorda in demersurile noastre prin care ne opunem diminuarii plafonului PAC si al fondurilor europene pentru dezvoltare rurala.” a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Subiectele abordate in timpul intalnirii au vizat problemele intampinate in anii anteriori de catre beneficiarii publici si privati in derularea proiectelor finantate prin intermediul submasurilor din cadrul PNDR 2020, dar si posibile solutii pe care AFIR sa le implementeze la nivelul procedurilor interne de lucru. La intalnire au fost prezenti beneficiari publici si privati ai Programului National de Dezvoltare Rurala, solicitanti de fonduri europene, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai societatilor de consultanta, precum si ai antreprenorilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE