AFIR, conferinta pentru a decide cum vor fi acordate fondurile europene in viitor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a participat la Conferinta Regionala PNDR organizata de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale azi, 9 iulie 2018, la Targu Jiu pentru informarea fermierilor, a antreprenorilor si a reprezentantilor autoritatilor publice locale din regiunea Sud-Vest Oltenia cu privire la accesarea si derularea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Directorul general al AFIR a participat la acest eveniment alaturi de Alexandru POTOR, Secretarul de stat pentru dezvoltare rurala din cadrul MADR si de Carmen BOTEANU, Directorul general adjunct al Autoritatii de Management pentru PNDR din cadrul MADR. De asemenea, au participat, in calitate de lectori, si reprezentantii conducerii locale ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, dar si ai Agentiei Zonei Montane.

Discutii despre finantarea tinerilor fermieri in cadrul PAC 2021 -2027

Oficialii MADR au discutat despre actiuni viitoare de sprijinire a tinerilor fermieri prin Politica Agricola Comuna 2021 – 2027, dar si despre asociere, cooperare si finantari multi fond LEADER pentru tineri.

In cadrul conferintei, Adrian CHESNOIU a prezentat stadiul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, indicatorii de impact ai investitiilor din mediul rural, precum si liniile de finantare care urmeaza a fi deschise in acest an. „In acest moment ne intereseaza foarte mult prezentul si viitorul, dar ne intereseaza si trecutul, pentru a putea indrepta acele lucruri care uneori nu au mers bine.

Directorul AFIR: ne intereseaza sa construim un Program de Dezvoltare Rurala post 2020 cat mai apropiat de nevoile fermierilor

,,Cand vorbim despre viitor, ne gandim la ceea ce ne asteapta in perioada urmatoare din punct de vedere al implementarii, dar mai ales, ne intereseaza sa construim un Program de Dezvoltare Rurala post 2020 cat mai apropiat de nevoile dumneavoastra, ale fermierilor. Astfel, va invit ca in cadrul acestor intalniri de lucru si prin orice alte mijloace de comunicare pe care le considerati potrivite, sa fiti proactivi, sa ne puneti la dispozitie toate informatiile tehnice si specifice necesare pentru ca ele pot sta la baza elaborarii Programului viitor” a precizat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

AFIR a primit cereri de finantare in valoare de 18 miliarde de euro       

De asemenea, Directorul general a precizat ca Agentia a primit in programarea anterioara a PNDR cereri de finantare a proiectelor de investitii in valoare de aproximativ 18 miliarde de euro. Pentru perioada 2014 – 2020, AFIR a primit, pana in prezent, solicitari de finantare in valoare de peste 7,20 miliarde de euro si a incheiat peste 49.000 de contracte de finantare, pentru care au fost alocate 3,85 miliarde de euro. Valoarea totala a platilor efectuate pana in prezent catre beneficiarii actualului Program este de 3,32 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de peste 36% din fondurile puse la dispozitie de catre Comisia Europeana prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE