Rusia suspenda exporturile de cereale catre UEE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Rusia a decis sa suspende exporturile de cereale (grau, porumb, meslin, secara si orz) catre Uniunea Economica Eurasiatica, pentru a asigura suficiente alimente pentru piata interna, a anuntat Ministerul rus al Economiei.

De asemenea, a adaugat institutia, Rusia va interzice exporturile de zahar in tarile terte tot pana pe 31 august, dar unele exceptii vor fi posibile pentru statele membre UEE (Armenia, Belarus, Kazahstan, Kargazstan).

Si Rusia face parte din Uniunea Economica Eurasiatica.

Citeste si: Achim Irimescu: UE, stocuri de peste 30 de milioane de tone de hrana

Guvernul Rusiei a anuntat joi ca a interzis exporturile de echipamente de telecomunicatii, medicale, auto, agricole, electrice si tehnice, printre alte articole, pana la finalul lui 2022, ca represalii la sanctiunile occidentale impuse Moscovei, transmite Reuters.

In total, peste 200 de articole au fost incluse in lista privind suspendarea exporturilor, care acopera si turbine, vagoane de cale ferata, containere si alte bunuri.

Kremlinul a declarat joi ca economia Rusiei trece printr-un soc si ca se iau masuri pentru a atenua impactul unui ‘razboi economic absolut fara precedent’ purtat impotriva Moscovei, transmite Reuters.

‘Economia noastra trece acum printr-un soc si exista consecinte negative, ele vor fi minimizate’, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, intr-o conferinta de presa.

Peskov a descris situatia ca turbulenta, dar a spus ca se iau deja masuri de calmare si stabilizare a ei.   ‘Este absolut fara precedent.

Razboiul economic care a inceput impotriva tarii noastre nu s-a mai intamplat niciodata inainte. Asadar, este foarte dificil de prognozat orice’, a adaugat purtatorul de cuvant.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE