Protest inedit al fermierilor greci. Tone de lapte varsate pe strada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii greci au protestat impotriva majorarilor preturilor la combustibili si au varsat butoaie cu lapte pe autostrada.

Fermierii din centrul Greciei au blocat autostrada cu tractoare.

S-a intamplat langa Larissa, pe o autostrada, unde oamenii au rasturnat butoaie de lapte, in semn de protest fata de cresterile costurilor la energie.

Sute de vehicule au fost parcate pe artera principala din afara orasului grec.

Citeste si: WWF: trebuie alocate 1,6 miliarde de euro in sectorul forestier pentru a stopa defrisarile ilegale

Protestatarii au cerut abolirea clauzei de ajustare a pretului la energie electrica, care, potrivit guvernului, reflecta modific rile pretului importurilor de petrol si gaze naturale.

Protestele de acest tip nu sunt o nouate. In urma cu 2 ani, o autostrada din Sardinia, Italia, a fost “inundata” de tone de litri de lapte aruncate de pe un pasaj suprateran, direct pe sosea si pe vehiculele care treceau.

“Cascada” de lapte a blocat traficul si a inundat portiunea respectiva de autostrada. Producatorii de lapte din Sardinia primesc doar o jumatate de euro pe litru, un pret care – sustin unii fermieri – nu a mai fost atat de scazut din anii ’70.

Mai bine aruncam laptele decat sa-l dam pe un pret de nimic, spun protestatarii care, de trei zile, au organizat asemenea “deversari”, pe sosele, dar si in fata unei fabrici de procesare a laptelui.

Potrivit sindicatelor, sunt 12.000 de ferme in Sardinia, iar laptele se foloseste mai ales la producerea unui faimos sortiment de branza, Pecorino.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE