septembrie 27, 2022

Romsilva suplimenteaza volumul de lemn de foc si lemn destinat industriei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romsilva suplimenteaza cu 500.000 de mc volumul de lemn pentru industrie, insa va suplimenta si cantitatile de lemn de foc pentru populatie, a anuntat regia autonoma.

Directorul general al RNP – Romsilva, Daniel Nicolaescu, a dispus, in cadrul unei videoconferinte de lucru cu directorii directiilor silvice din subordinea regiei, suplimentarea volumului de lemn pentru foc destinat populatiei, astfel incat sa se poata acoperi cererea pentru aceasta resursa.

De asemenea, conducerea Romsilva analizeaza posibilitatea relocarii, din padurile administrate, a unor volume de lemn pentru foc din zonele unde exista excedent, in special in zonele de munte, catre zonele deficitare, pentru a echilibra astfel piata lemnului pentru foc.

Citeste si: MADR: Guvernul investeste in centre de colectare pentru ciuperci, fructe de padure si plante medicinale

“In acelasi timp, avand in vedere cererea ridicata pentru lemn din partea industriei, conducerea Romsilva a identificat posibilitatea suplimentarii volumului oferit pe piata cu circa 500.000 de metri cubi de lemn din productia acestui an. Conform prevederilor legale, aceasta masura va fi supusa aprobarii Consiliului de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva in sedinta din 29 septembrie a.c.”, se arata intr-un comunicat al regiei.

In primele opt luni ale acestui an, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a livrat direct populatiei 1.217.464 metri cubi lemn pentru foc, cu 362.399 de metri cubi mai mult decat in perioada similara a anului trecut, si se estimeaza ca pana la finalul anului, volumul de lemn pentru foc oferit direct populatiei va fi de circa doua milioane de metri cubi.

Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale, precum si 12 herghelii de stat. Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE