Opreanu(AFIR): grad de absorbtie a fondurilor europene de 93%

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut o intalnire de lucru cu conducerea AFIR, in care s-au discutat aspecte precum gradul de absorbtie a fondurilor europene, implementarea PNDR sau problemele care apar in procesul de accesare a finantarii europene pentru agricultura, se arata intr-un document MADR, remis Stiri Agricole.

„Eu am incredere foarte mare in aceasta structura, pe care o stiu bine din perspectiva functionarii, vreau sa lucram impreuna si sa avem aceleasi rezultate bune, la dumneavoastra este munca efectiva pe care trebuie sa o realizati in materializarea misiunii pe care o aveti fiecare in parte si toti deopotriva” a declarat ministrul Petre DAEA in deschiderea sedintei.

Directorul general al AFIR, Dorin Dumitru OPREANU, estimeaza ca gradul de absorbtie al fondurilor europene la incheierea exercitiului financiar va fi in procent de 93%.

Citeste si: MADR: 50.000 de euro per beneficiar, pentru infiintarea de stane montane

Petre DAEA a felicitat structurile teritoriale ale AFIR care au atins un grad ridicat de realizare pentru rezultatele obtinute, afirmand:

”Cifrele sunt cartea voastra de vizita, iar prin munca si efortul depus ati reusit sa va mobilizati. Iata ca unii dintre voi au rezultate foarte bune, in timp ce la alte centre regionale se simte nevoia de a creste implicarea si ritmul de lucru pentru a atinge cel putin tintele de absorbtie stabilite pentru acest an”.

Printre problemele semnalate in accesarea fondurilor europene a fost mentionata situatia beneficiarilor de achizitii publice, subliniindu-se faptul ca sunt necesare demersuri pentru fluidizarea etapelor parcurse pana la atribuirea contractelor.

De asemenea, printre alte dificultati intampinate de catre beneficiarii PNDR se numara si imposibilitatea accesarii de credite in conditii avantajoase, in acest sens stabilindu-se intalniri cu reprezentantii principalelor banci comerciale pentru discutii aplicate, imposibilitatea finalizarii proiectelor din cauza costurilor in crestere a materialelor de constructii, precum si deficitul de personal.

Alaturi de ministrul Petre DAEA s-au aflat secretarul de stat Sorin MOISE, directorul general adjunct al Directiei Generale Dezvoltare Rurala – AM PNDR, Bogdan DUMITRESCU, precum si directorul general al AFIR, Dorin OPREANU.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE