Zeci de camioane cu cereale din Ucraina, pe cale sa intre in Romania

Facebook
Twitter

Zeci de camioane cu cereale importate din Ucraina au format cozi la Biroul Vamal Botosani, pentru efectuarea formalitatilor.  

Masinile cu cereale, care au intrat prin punctele de trecere a frontierei de la Siret sau Stanca – Costesti, erau parcate pe marginea DN 29 B, pe raza localitatii Catamarasti Deal, aglomerand zona.

Directorul Biroului Vamal de interior din Botosani, Ovidiu Marcian, sustine ca volumul de activitate a institutiei a crescut de trei-patru ori dupa declansarea razboiului din Ucraina si blocarea exporturilor ucrainene pe cale maritima.

Citeste si: MADR: Guvernul investeste in centre de colectare pentru ciuperci, fructe de padure si plante medicinale

„In frontiera fac tranzitul spre vama de interior, cu formalitatile de frontiera de acolo, iar la noi se face importul definitiv, care se face la orice birou vamal de interior.

Acum e o situatie mai deosebita si e mai aglomerat, pentru ca avem importurile de cereale care pana acum nu erau in Romania”, a afirmat Ovidiu Marcian.

Potrivit acestuia, numai luni au fost intocmite documentele vamale pentru cerealele transportate cu 70 de camioane, masini care sunt inmatriculate atat in Ucraina, cat si in Romania.

Biroul Vamal de interior din Botosani are un program de functionare zilnic de opt ore.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE